Batman'da yapılan Covid-19 aşısı 15 bini geçti

Batman'da yapılan Covid-19 aşısı 15 bini geçti

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aşı olan Valisi Şahin, şu ana kadar Batman'da 15 binin üzerinde aşı yapıldığını ve aşı çalışmalarının son hızla devam ettiğini söyledi.

Aşı sonrası açıklamalarda bulunan Şahin, "Sağlık Bakanımızın çağrısı doğrultusunda bizler de bugün aşımızı olmak için Batman Eğitim ve Araştırma hastanesine geldik. İlk dozumuzu olduk. Çok hafif, hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Kendimizi gayet iyi hissediyoruz. Hem Emniyet Müdürümüz hem Jandarma Komutanımız aşı oldular. Aşı şu anda elimizdeki salgınla mücadelede tek silah. Dolayısıyla sırası gelen tüm vatandaşlarımızın aşı olmasını tavsiye ediyorum. Batman'da da şu anda aşı çalışmalarımız çok hızlı ve yoğun bir şekilde ilerliyor. Vatandaşlarımızın Covid-19 aşısına ilgisi son derece memnun edici vaziyette. 65 yaş şu anda aşılanıyor. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızdan eğer eşleri 60 yaşın üzerindeyse onları da aşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Poliklinik ve evlerde aşılar yapılmaya devam ediyor"

"48 poliklinikte ve 32 ekip ile evlerde aşılama çalışmalarımız devam ediyor." diyen Şahin, "Evlerde şu anda 61 aracımız çalışıyor. Sağlık çalışanlarımıza bir kere daha teşekkür ediyorum." dedi.

"Tedbirlere ve kuralara uyalım"

Salgınla mücadelenin devam ettiğini söyleyen Şahin, "Bugün aynı zamanda sokağa çıkma kısıtlamalarının da olduğu bir gündeyiz. Denetimleri de yaptık. Vatandaşlarımızın büyük oranda denetimlere uyduklarını memnuniyetle müşahede ettik. Biliyorsunuz bu hastalıkla ilgili mücadelede maske, mesafe ve hijyen temel kural ve kısıtlamalara mutlaka ve mutlaka uymalıyız. Aksi takdirde bu hastalığı gündemimizden düşürme şansımız yok." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler