Batman'da zabıtalara yapılan saldırı Ben-Bir-Sen tarafından kınandı

Batman'da zabıtalara yapılan saldırı Ben-Bir-Sen tarafından kınandı

Batman Belediye Zabıta memurlarına yapılan saldırı Ben-Bir-Sen tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Geçtiğimiz cuma günü Batman Meydan Mahallesi Gülistan Caddesinde Batman Belediye Zabıta memurlarına yönelik yapılan saldırı yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Basın açıklaması Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Ben-Bir-Sen) Batman İl Başkanlığı tarafından Batman Belediyesi Hizmet Binası önünde zabıta ekiplerinin katılımıyla yapıldı.

Basın açıklamasını Ben-Bir-Sen Batman İl Başkan Yardımcısı Edip Süleymanoğlu, okudu.

17 Mart tarihinde Batman Gülistan Caddesinde görevlerini yapmaya çalışan zabıta memurlarının darp edildiğini belirten Süleymanoğlu, "Gece gündüz demeden halkımızı sağlıksız gıdalara karşı koruyan, haksız kazanç elde etmeye çalışanlara karşı mücadele eden ve kendisine verilen görevi canı pahasına yerine getirmeye çalışan zabıta memurlarımıza yapılan bu eylemi şiddetle kınıyoruz. Zabıta çalışanları devlet memurları kanununun belirlediği süre ve zamana bağlı olarak günün her saatinde yerel yönetimlerde kolluk kuvveti olarak görev yapmaktadır. Halkın sağlığından, güvenliğinden ve esenliğinden sorumludur. Her gün en az 200 kanunu takip etmek zorundadır. Kaçak gıda maddelerinden, kaçak yapılanmaya, işportacılardan, dilencisine kadar halkın sağlığını ve güvenliğini ilgilendiren bütün konularda önemli görevler yapmaktadır. Almış olduğu bu görevi gerektiğinde kanıyla, canıyla yerine getirmeye çalışmaktadırlar."dedi.

Yaşanan olaylara dur deme vaktinin geldiğini dile getiren Süleymanoğlu, "Zabıta çalışanları koruma güvencesine ivedilikle kavuşturulmalıdır. Zabıta çalışanları diğer kamu çalışanlarından farklı olarak uzun süreli, gece gündüz demeden görev yapmakta, buna karşılık gerçek emeklerinin çok altında ücret almaktadır. Bu tamamen fedakarlık ile açıklanabilecek bir durumdur. Zabıta memurlarımız savunmasız ve korumasız bir şekilde sokakların insafına tek edilmemelidir. Zabıtaya kendini savunma ve korunma hakkının verilmesi şarttır. Zabıta memurları riskli bir memur grubu içinde yer alarak zor şartlarda görev yapmakta ve her an ölümle burun buruna gelmektedir. Telsizlerinden başka hiçbir teknik donanımı olmayan zabıtalar, görevleri sırasında her türlü delici, kesici hatta silah taşıyan kişilere karşı savunmasız ve tek başına kalmakta ve her gün birçok tehlike atlatmaktadırlar." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda yaralı zabıtalara şifa dilendi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.