Batman’dan Diyarbakır Havaalanına minibüs seferler başladı

Batman’dan Diyarbakır Havaalanına minibüs seferler başladı

​Batman’dan şehirlerarası minibüslerin bundan böyle Diyarbakır Havaalanı güzergâhını kullanacak olması, Diyarbakır Havaalanına gitmek isteyen yolculara daha kolay ulaşım imkânı sağladı.

Batman’dan Diyarbakır Havaalanına gitmek isteyen yolcular, Diyarbakır Havaalanına gitmek için araç değiştirmek veya şehir girişinde özel araç kiralamak zorunda kalıyordu.

Diyarbakır’daki ilçe otogarının yerinin değişip, Diyarbakır terminalinin yan tarafına taşınmasıyla Diyarbakır Havaalanına gitmek isteyen Batmanlı yolcular bundan böyle havalanının önünden geçecek güzergâhtan yolculuk yapabilecek.

Batman Diyarbakır Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Şerif Turan, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Halkın talebi karşılık buldu”

Pazartesi gününden itibaren yeni güzergâhta seferlere başlanacağını söyleyen Turan, “Batman-Diyarbakır Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi halkımızın yoğun talepleri üzerine Diyarbakır’ın önemli noktaları olan hava alanı ve şehirlerarası yolcu terminaline gidecek olan yolcuların sorununu çözdü. Pazartesi gününden itibaren her gün sabah 05.00 akşam 21.00 saatleri arası karşılıklı seferlere başlanılacaktır. Her saatte Diyarbakır hava alanına gitmek isteyen yolcular direkt olarak buradan gidebilecekler.” ifadelerini kullandı.

“Batman’dan aktarmasız direkt şekilde hava alanına gidilebilecek”

Turan, “Aynı zamanda Diyarbakır ilçe otogarından şehirlerarası yolcu terminaline taşınan kooperatif böylece transit taşımacılığa da yardımcı olmaktadır. Diyarbakır yeni hava alanı yapıldığından beri mevcut eski düzer gâh tan yolcularımıza hizmet vermekteydik ve hava alanı ve şehirlerarası yolcu terminali yolcularımız taksi tutarak belli bir ücret karşılığında bu yerlere aktarılabiliyordu. Fakat yaptığımız girişimler sonucunda Batman’dan yolcularımız güvenli ve hijyen araç filomuzla Batman’dan Diyarbakır'a aktarmasız şekilde hava alanına ve şehirlerarası yolcu terminaline götürülecektir.” şeklinde konuştu.

Turan, “Aynı zamanda Elazığ, Malatya, Şanlıurfa il ve ilçelerine de gitmek isteyen yolcuları buradan alıp gitmek istedikleri güzergâhtaki araçlara aktarma olanağının da sunacak olan kooperatifimiz Batman halkının hizmetindedir.” dedi.                                                                

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.