Batman’ın bir yıllık asayiş raporu açıklandı

Batman’ın bir yıllık asayiş raporu açıklandı

Batman İl Emniyet Müdürlüğü, Batman genelinde 1 Ocak-31 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılan asayiş raporunu açıkladı.

Emniyet açıklamasında, il genelinde 223 bin 419 şahıs ve 7 bin 881 araç sorgusunun yapıldığını belirtti.

Açıklamada, “Kasten yaralama, kasten öldürme, yağma, cinsel saldırı, fuhuşa yer temini ve aracılık suçlarının yanı sıra; 934 hırsızlık olayı, 90 motosiklet hırsızlığı olayı, 153 yankesicilik-dolandırıcılık olayı, 145 çalıntı malzeme müştekilerine teslim edilerek, toplam bin 595 olay aydınlatılmıştır. Çeşitli suçlara karışan bin 378 şüpheli şahıs ve aranan bin 62 şahıs olarak toplam 2 bin 440 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir.” denildi.

Kayıp olarak aranan 357 şahsın bulunduğu aktarılan açıklamada, “6136 Sayılı (Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun) ve 2521 Sayılı (Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Avda ve Sporda kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı ile İlgili Kanun) kanunlara muhalefet suçlarından 5 uzun namlulu silah, 142 tabanca, 25 av tüfeği olmak üzere toplam 172 silah yakalanarak kullanıcılarına adli ve idari işlem yapılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler