​Batman'ın giriş ve çıkışları bölünmüş yola kavuşturulması talebi

​Batman'ın giriş ve çıkışları bölünmüş yola kavuşturulması talebi

​HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman’ın Hasankeyf ve Diyarbakır tarafındaki tek şeritli giriş ve çıkış yollarının bir an önce bölünmüş yola kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Batman’ın il oluşundan bu yana 30 yıldır kentin giriş ve çıkış yollarının adeta köy yolu görüntüsünü andırdığını ifade eden HÜDA PAR İl Başkanı Şahin, yolların bir an önce yatırım programına alınıp şehrin bu ayıptan kurtarılması gerektiğini vurguladı.

Yolların tek şeritli olmasından dolayı sık sık kazaların da yaşandığına dikkat çeken Şahin, Batman-Hasankeyf-Diyarbakır yolunun bölünmüş çift şeritli geniş bir yol haline dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.

“Bu avantaj Batman’a uğramamış”

Yolların aynı zamanda hem şehirlerarası hem de uluslararası olduğuna işaret eden Şahin, “Batman’dan Mardin’e, Şırnak’a giden ve bu anlamda şehirlerarası bir yol olan ve yine Irak’a gitmesi hasebiyle uluslararası bir yol konumunda da olan Batman’ın giriş yolundayız. 30 yıldır Batman il olmuş ve AK Parti hükümetinin en belirgin icraatları arasında bulunan yol yapımı ve diğer garip bir tarafı da bu yolların çoğu Batmanlı firmalar tarafından yapıldığı halde maalesef bu avantaj Batman’a uğramamış. Batman bu anlamda ne bu firmalardan ne de hükümetin bu icraatından istifade etmiştir.” dedi.

“Yolların kaderi aynı şekilde devam ediyor”

Yolların köy yolu görüntüsünü andırdığını ifade eden Şahin, “Batman’dan Hasankeyf’e giden yolun durumu 30 yol önce neyse bugün hâlâ o durumdadır. Bu şehirlerarası ve uluslararası yol normal bir köy yolu görüntüsü vermektedir. Normal şartlarda yolları çok düzgün olmasa da illerin girişleri bölünmüş ve en az 3 şerif üzerindedir. Fakat Batman’da bunun tam tersi söz konusudur. Aynı şekilde Diyarbakır-Batman yolunda da şehrin girişinden kaç kilometreye kadar tek şerittir. Ağır tonajlı araçlar, şehirlerarası trafik söz konusu olduğu halde maalesef 30 yıldır, Batman il olduğundan bu yana bu yolların kaderi aynı şekilde devam ediyor.” diye konuştu.

“Batman’ın sahibi olsaydı 30 yıldır bu ayıp devam etmeyecekti”

Yollarda trafik sıkışıklığından dolayı ölümlü kazaların yaşandığını dile getiren Şahin konuşmasına şöyle devam etti:

“Defalarca basına konu olmuş fakat bir türlü Batman halkı bu sıkıntıdan, sorundan kurtarılamadı. Geçenlerde sıkışıklıktan dolayı bu yolda bir trafik kazası yaşandı ve bir genç hayatını kaydetti. Yolların tek şerit olması nedeniyle sık sık kazalar söz konusudur. Gerçekten Batman sahipsizdir. Eğer sahibi olsaydı 30 yıldır bu ayıp devam etmeyecekti, Batman bu ayıptan kurtarılacaktı. Bir an önce bu yollara el atılsın. Batman’ın bu kötü, riskli yollardan kurtarılmasını istiyoruz. Bu görüntü Batman’a yakışmıyor. Bir an önce Batman’ın hem Diyarbakır hem de Hasankeyf tarafındaki giriş çıkışı bölünmüş yollara kavuşturulmalıdır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler