Batman’ın Sason ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği

Batman’ın Sason ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman’ın Sason ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum programı halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Rahmet Pınarı Derneği, Sason Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPL) bahçesinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi.

Şenol Aksoy’un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif’in okunması ve Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Ömer Çelik Hoca, insanlığın içine düştüğü zor durumdan ancak ve ancak Kur’an ve Hz Muhammed’in sünnetine sarılarak kurtulabileceklerini belirtti.

Çelik, “Kur’an’da, Namaz insanı her türlü kötülükten alıkoyar denmiştir. İbadetler insanın hayatına şekil verir. Rabbine karşı kulluk görevini yerine getiren bir topluma sulh, yani barış hâkim olur. Bizler sulh içinde yaşamak istiyorsak Kur’an ve Peygamberin sünnetine sarılmayız. Hz Muhammed’i tartışmasız olarak, gerçek anlamda lider ve önder kabul edip, O’na tabi olmalıyız.” dedi.

Konuşmaların ardın kız çocuklarının seslendirdiği ilahiler ve okunan şiirler, kimi zaman duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Ayrıca, Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda ilçe genelinde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Program, Abdulvahap Kaplan Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.