Batman'ın trafik sorunları masaya yatırıldı

Batman'ın trafik sorunları masaya yatırıldı

Batman'da Vali başkanlığında "2019 Yılı Trafik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında bugün saat 14.00'da Valilik toplantı salonunda "2019 Yılı Trafik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

Toplantıda konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, "Bu toplantıda Batman ilinde 2019 yılı trafik olaylarını etraflıca değerlendireceğiz. Özellikle son günlerde şehir merkezinde yayalara çarpma şeklinde ortaya çıkan ölümlere ve yaralanmalı sonuçlar doğuran trafik kazalarını yer yer nokta nokta değerlendireceğiz. Ona göre kurumlar olarak nasıl tedbirler alacağımızı konuşacağız. Bu konuda ilgili arkadaşlarımız burada belediye, karayolları öncelikli olma kaydıyla tüm kurumlar burada üzerlerine düşen neyse bunları tespit edip ve konuşacağız." dedi.

Trafik kazalarının kuralara uyulmadığından ve dikkatsizlikten kaynaklandığını belirten Şahin, "Trafik faaliyeti netice itibarıyla yayaların ve araçların hareketinden oluşuyor. Bu şehirde yüz binlerce insan yaşıyor on binlerce araç var. Yollardaki hareketleri trafiği oluşturuyor. 50 sınırı olan bir yolda araç 100 ile giderse, bir yaya yaya üst geçitlerini alt geçitlerini kullanmazsa, trafik işaretlerine dekor muamelesi yaparsa, kırmız-sarı-yeşil hiç umursamazsa bu şartlar dâhilinde kurumlar hangi tedbiri aldığında çözülür ki. Kamera görüntüleri var, kırmızı ışık yanıyor minibüs sanki öyle bir şey yokmuş gibi devam ediyor. Hız tahditlerine uyan yok." ifadelerini kullandı.

"İnsanlar kendi vicdanıyla trafik kurallarına uyacaklar"

Konuşmasının devamında Şahin, "Bununla ilgili görevlilerimiz radar uygulaması yaptığı zaman büyük bir feveran doğuyor. Filan yolda 50 hız sınırı olur mu bunu 70-80 çıkarın diye kulis yapılıyor. Ölümler olunca da en ağır hatta edep seviyesini aşacak şekilde kurumların sorumluları eleştiriliyor. Çuvaldızı bize batırmadan önce iğneyi kendinize batırın. Sonra deyin sizde çok hatalısınız. Biz de hatamızı kabul edelim. İnsanlarımızı kaybediyoruz içimiz yanıyor. Bu büyük bir algı, eğitim ve herkesin sorumlu davranış meselesidir. Trafik dediğimiz konu tüm tarafların sorumluluğuyla olan bireydir. Herkes dikkat etmesi gerekiyor. Her köşeye, her ışığın başına, her sokağa ve her yaya geçişine polis, jandarma ya da belediye zabıtası koyamayız ki. İnsanlar kendi vicdanıyla bu kurallara uyacaklar. Lütfen trafikteki tüm kişiler sorumluluğunu yerine getirsin. Yaya sorunu üst geçidi yapmak sorunu çözmüyor geçidi kullanmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Yaptığı açıklamaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Toplantıya Valinin yanı sıra Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile bazı kurum amirleri katıldı.

İLKHA


Batman'ın trafik sorunları masaya yatırıldı

Batman'ın trafik sorunları masaya yatırıldı

Batman'ın trafik sorunları masaya yatırıldı

Batman'ın trafik sorunları masaya yatırıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler