Batmanlı engelli sporcular yetkililerden maddi destek bekliyor

Batmanlı engelli sporcular yetkililerden maddi destek bekliyor

Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nasrettin Kaya, maddi imkânsızlıktan dolayı çok zor şartlarda çalışmalarını yürüttüklerini belirterek destek talebinde bulundu.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Birinci Ligi'nde yer aldıklarını fakat deplasman masraflarını bile karşılayamadıklarını belirten Batman, Basketbol Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Nasrettin Kaya, destek alamamanın büyük sıkıntısını yaşadıklarını söyledi.

Sorunlarını dile getiren Kaya, çoğu zaman masraflarını kendi ceplerinden karşıladıklarını, TÜPRAŞ'ın sponsorluğuyla ayakta kaldıklarını, Valilikten kısmi bir destek aldıklarını, belediyeden ise şu ana kadar hiçbir maddi destek göremediklerini dile getirdi.

"Sadece masraflarımızın karşılanmasını istiyoruz"

Batman kamuoyunun, destekler konusunda kendilerine karşı çok duyarsız kaldığını söyleyen Kaya, şöyle konuştu:

2007 yılından beri tekerlekli sandalye basketbol branşında faaliyet yapmaktayız. Takımımız Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Birinci Ligi'nde yer almaktadır. İlk yarıyı çok sakıntı ve zorluklarla aştık. Bize verilen destekler çok yetersiz oldu. Batman Valiliği, Batman Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi, bize bir miktar destek oldular ama destekler, bulunduğumuz ligde masraflarımızı, deplasman giderlerimizi karşılamadığından sıkıntılar yaşamaktayız. 13 yıldır kesintisiz reklam sponsorumuz olan Batman TÜPRAŞ Rafine Müdürlüğü, bize bir nebze de olsa can suyu niteliğinde katkı sunuyor. Biz astronomik rakamda bir destek istemiyoruz. Sadece deplasmanlara gideceğimiz miktarda masraflarımızın karşılanmasını istiyoruz.

"Batman'ı en iyi şekilde temsil etme gayreti içerisindeyiz"

Batman Belediyesinin kendilerine destek vermemesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Kaya, "Belediyeye defalarca başvuru yapmamıza rağmen olumlu bir yanıt alamadık. İş adamlarımızdan, kamu kurum ve kuruluşlardan, bu tür maddi sıkıntıları yaşamamak için destek bekliyoruz. 12 ile maçlara gidiyoruz. En yakın il Gaziantep'tir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek birinci lig takımıyız. Batman'ı en iyi şekilde temsil etme gayreti içerisindeyiz. Batman'ımızı en iyi şekilde temsil etmek için gidiş gelişlerimizde sıkıntı yaşamak istemiyoruz." diye konuştu.

"Engellilerin yanındayız diyenlerden destek bekliyoruz"

Amaçlarının engellileri sosyal hayata kazandırmak olduğuna işaret eden Kaya, şunları söyledi:

"Maçlara gittiğimiz zaman Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, bize cüzi bir yevmiye veriyor. Bu da bizim bir yemek parasını bile karşılamıyor. Maddi imkânsızlıktan maçlarımıza günübirlik gidip hemen dönmek zorunda kalıyoruz. Bu konuda federasyondan yeteri destek alamıyoruz. Engelli bireylerin sosyal hayata katılmalarını istiyoruz. Biz bu işi gönüllülük esası ilkesiyle yapıyoruz Bu da verilecek desteklerle olur. Engelli arkadaşlarımıza destek verildiği zaman, evlerinden çıkıp sosyal hayatın içine gireceklerdir. Bizim kamuoyuna çağrımız şudur; gazetelerde, sosyal medyada konuşulanların yerine getirilmesini istiyoruz. 'Engellilerin yanındayız, engellilere her türlü desteği veriyoruz' diyenlerin sadece sözde değil özde de destek olmasını istiyoruz."

İLKHA


Batmanlı engelli sporcular yetkililerden maddi destek bekliyor

Batmanlı engelli sporcular yetkililerden maddi destek bekliyor

Batmanlı engelli sporcular yetkililerden maddi destek bekliyor

Batmanlı engelli sporcular yetkililerden maddi destek bekliyor

Batmanlı engelli sporcular yetkililerden maddi destek bekliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler