Batmanlı kasaplar fiyat indirimine gidecek

Batmanlı kasaplar fiyat indirimine gidecek

Batman'da basınla bir araya gelen Batman Kasaplar Derneği yönetimi, kırmızı ve beyaz ette indirime gideceklerini açıkladı.

Yetkililerin fiyat indirimine gidilmesi yönündeki çağrılarına olumlu cevap veren Batman Kasaplar Derneği yönetimi, kırmızı ve beyaz ette indirim yapacaklarını belirtti.

Konuyla ilgili basına açıklama yapan Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgâr, kırmızı ve beyaz ette yüzde 7 indirime gideceklerini söyledi.

Açıklamasında bazı AVM ve marketlerin halkı yanıltarak daha ucuz olan koyun ve inek etini kuzu ve süt danası eti olarak sattığına vurgu yaptı.

Bu konuda vatandaşlardan çok sayıda şikâyet aldıklarını ifade eden Rüzgar, başta Tarım İl Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumları göreve çağırdı.

"Tüketiciyi düşünerek fiyat indirimine gittik"

Dövizdeki düşüş sonrası kamuoyunda fiyat indirimi beklentisi oluştuğunu belirten Rüzgar, "Artan enflasyon ve döviz kuruna bağlı olarak birçok temel gıda maddesi zamlanmıştı. Fiyat artışının en çok yaşandığı ürünlerin başında da tavuk fiyatları geldi. Kırmızı ette ise belirli oranlarda zam geldi. Döviz kurlarında yaşanan ani düşüşün ardından kamuoyunda fiyatlarda indirime gidilmesi yönünde güçlü bir beklenti gözlemliyoruz. Mevcut ekonomik koşullarda tüketici lehine fiyat değişimi ve sonucunda ürün fiyatlarına yansıyacak indirimlerin hayata geçirilebilmesi için bizler de Batman Kasaplar Derneği olarak fiyat indirimine gidilmesi yönünde karar aldık." ifadelerini kullandı.

Bugünden itibaren kırmızı et ve beyaz ete yüzde 7 oranında fiyat indirimi yapma kararı aldıklarını belirten Rüzgar, bu oranın kırmızı ette (kuzu-dana) 5 TL, beyaz ette ise 2 TL'ye tekabül ettiğini söyledi.

Büyük marketler (AVM) ve zincir marketler nedeniyle küçük esnafın çok büyük sıkıntılar çektiğine dikkat eden Rüzgar, yerli ve küçük esnafın idareciler tarafından desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

"Küçük esnafın varlığı tehdit altında"

Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgâr

Büyük AVM'ler yüzünden küçük esnafın yok olmanın eşiğine geldiğini vurgulayan Rüzgar, "Bilindiği gibi AVM'ler şehirlerimizin her köşesine ve hatta sokak aralarına bile dalmışlar, bu da haliyle küçük esnafın yok olmasına sebep oluyor. İlgisizlikten dolayı birçok meslek dalı yok oldu. Devletin küçük esnafı mutlaka desteklemesi gerekiyor. Küçük esnaf ölürse kültür ölür, işsizlik büyür. Büyük marketlerde yalnızca gıda ürünleri değil, ayakkabıdan ev eşyasına, telefondan teknolojik aletlere kadar birçok farklı ürün satılıyor. Dolayısıyla tüm küçük esnafın varlığı tehdit altında. Aynı zamanda zincir marketler haksız rekabet sonucunda küçük esnafımızı iş yapamaz hale getirdi." dedi.

"Bazı AVM ve marketlerde kuzu eti diye koyun, dana eti diye inek eti satılıyor"

Kasaplar Derneği olarak vatandaşı et konusunda bilgilendirmeyi kendileri için bir görev olarak gördüklerini ifade eden Rüzgar, "Vatandaşlarımızı et konusunda doğru bilgilendirmek vazifemizdir. Bazı AVM'lerin vitrinlerde aldatıcı yöntemlere giderek kuzu eti yerine koyun eti sattıklarını gözlemledik. Etikette kuzu eti yazılıyor fakat satılan et koyun etidir. Aynı şekilde etikette dana eti yazıp inek eti sattıklarına şahit olduk. Çünkü kuzu eti ile koyun eti arasındaki alışta 15-20 TL fark vardır. Halkımızın bu konuda daha dikkatli olmalarını ve et alırken daha seçici olmalarını istiyoruz. Halkımızın duygularıyla oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu konuda yetkililerden gerekenleri yapmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler