Batmanlı vatandaşlardan Corona virüs tedbirlerine destek geldi

Batmanlı vatandaşlardan Corona virüs tedbirlerine destek geldi

Türkiye’de Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye, vaka sayısı ise 191’e yükseldi.

Corona virüsü nedeniyle alınan tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Batmanlı vatandaşlar, virüse karşı her türlü tedbirin gerekliliğine dikkat çekerek destek açıklamasında bulundu.

Corona virüse karşı toplu alanlardan uzak durup açık alanların tercih edilmesini belirten vatandaş Mustafa Ekin, "Yemek ve içmememize dikkat etmeliyiz. Müslüman olarak Namaz kılan biri zaten günde dört beş sefer abdest alıyoruz. Bununla beraber elimizi sabunla sık sık yıkamamız gerek. Eğlence yerlerinin kapatılma kararı, halk için faydalı bir karar. Vatandaş kahve ve eğlence yerleri yerine açık alanlarda olmaları daha faydalı olur ve Virüs kimseye buluşmaz Allah'ın izniyle." Dedi   

Vatandaş Seyfettin Yalçın konuşmasında, "Corona virüsünü iyi bir şekilde atlatırız İnşallah, Milletimiz bir an önce bu hastalıktan çabuk kurtulup herkes kendi işine döner. Corona virüs olayında temizlik ilk başta gelir. Tıbbi otoritelerde mutlaka elinizi sabunlayın tavsiyesinde bulunuluyor. Elimizi en az on saniye sabunla köpürterek yıkamamız gerekiyor. Aynı zaman da insanların toplu yaşadıkları yerlerden uzak kalmamız gerekiyor.

"İnsanların toplu yaşadıkları yerlerden fazla bulunmayalım"

Yalçın, "Çünkü bu hastalık insandan insana geçiyor. Mümkün olduğu kadar insanların toplu yaşadıkları yerlerden fazla bulunmayalım. Bitkisel antibiyotiklere önem verelim biz buna dört S diyoruz yani soğan, sarımsak, sirke ve sabun iyi bir şekilde bunları kullanırsak çok faydası olur. Corona virüse karşı en kısa sürede aşı üretilir inşallah. Devletin bizden almamızı istediği tedbirlerde çok önemli, cemaatle namaz kılmama ve kahvehanelerde bulunmamaya özen göstermeliyiz. Kendi temizliğimize dikkat edeceğiz. Birebirimize karşı bu konularda saygılı ve anlayışlı olmamız gerekli." diye konuştu

"Müslümanların içinde fazla yayılmıyor"

Diğer bir vatandaş Abdülkerim Gökalp, "Corona virüs tedbirleri nedeniyle alınan yasaklar insanların sağlığı içindir. Kimse kendini kızdırmasın. Bu hastalık inşallah geçicidir. Müslümanların içinde fazla yayılmıyor. Bu hastalık Avrupa'da hızla çoğalıyor haram ve kötü şeyler yapıtlıklarından dolayı. Ülkemize 'de Avrupa'dan bulaştı, inşallah en yakın zamanda bu hastalığın bitmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Vatandaş Mehdi Başçı, "Bu hastalıkta Allah'ın insanlara ve Müslümanlara bir imtihanızdır. Allah'ın emri olmadan hiçbir şey olamaz. Başsımıza gelen Deprem, afet ve şimdiki Corona virüs gibi Allah bizi sınıyor. Allah bizi bela ve afetlerden muhafaza etsin." dedi.

İLKHA


Batmanlı vatandaşlardan Corona virüs tedbirlerine destek geldi

Batmanlı vatandaşlardan Corona virüs tedbirlerine destek geldi

Batmanlı vatandaşlardan Corona virüs tedbirlerine destek geldi

Batmanlı vatandaşlardan Corona virüs tedbirlerine destek geldi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.