Batmanlı vatandaşlardan Corona virüs tedbirlerine destek geldi

Batmanlı vatandaşlardan Corona virüs tedbirlerine destek geldi

Türkiye’de Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye, vaka sayısı ise 191’e yükseldi.

Corona virüsü nedeniyle alınan tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Batmanlı vatandaşlar, virüse karşı her türlü tedbirin gerekliliğine dikkat çekerek destek açıklamasında bulundu.

Dünyayı tehdit eden virüse karşı toplu alanlardan uzak durup açık alanların tercih edilmesi gerektiğini belirten vatandaşlardan Mustafa Ekin, "Yemek ve içmememize dikkat etmeliyiz. Müslüman olarak namaz kılan biri zaten günde dört, beş sefer abdest alıyoruz. Bununla beraber elimizi sabunla sık sık yıkamamız gerekir. Eğlence yerlerinin kapatılma kararı, halk için faydalı bir karar. Vatandaş kahve ve eğlence yerleri yerine açık alanlarda olmaları daha faydalı olur. Böylece virüs kimseye buluşmaz Allah'ın izniyle." dedi.

“Toplu yerlerden uzak durmalıyız”

Virüsü en kısa sürede atlatmayı ümit ettiklerini vurgulayan Seyfettin Yalçın, "İnşallah milletimiz bir an önce bu hastalıktan çabuk kurtulur ve herkes kendi işine döner. Corona virüs olayında temizlik ilk başta gelir. Tıbbi otoritelerde mutlaka elinizi sabunlayın tavsiyesinde bulunuluyor. Elimizi en az 10 saniye sabunla köpürterek yıkamamız gerekiyor. Aynı zamanda insanların toplu yaşadıkları yerlerden uzak kalmamız gerekiyor. Çünkü bu hastalık insandan insana geçiyor. Bitkisel antibiyotiklere önem verelim. Biz buna 4S diyoruz. Yani soğan, sarımsak, sirke ve sabun iyi bir şekilde bunları kullanırsak çok faydası olur. Corona virüse karşı en kısa sürede aşı üretilir inşallah. Devletin bizden almamızı istediği tedbirler çok önemlidir. Cemaatle namaz kılmama ve kahvehanelerde bulunmamaya özen göstermeliyiz. Kendi temizliğimize dikkat edeceğiz." diye konuştu.

“Yasaklar insanların sağlığı içindir”

Vatandaşlardan Abdülkerim Gökalp ise şunları söyledi: "Corona virüs tedbirleri nedeniyle alınan yasaklar insanların sağlığı içindir. Kimse kendini kızdırmasın. Bu hastalık inşallah geçicidir. Müslümanların içinde fazla yayılmıyor. Bu hastalık haram ve kötü şeyler yaptıklarından dolayı Avrupa'da hızla çoğalıyor. Ülkemize de Avrupa'dan bulaştı. İnşallah en yakın zamanda bu hastalığın bitmesini temenni ediyorum."

“Allah bizi sınıyor”

Salgının Allah’tan gelen bir imtihan olduğuna işaret eden Mehdi Başçı, "Bu hastalık da Allah'ın insanlara ve Müslümanlara bir imtihanıdır. Allah'ın emri olmadan hiçbir şey olamaz. Başımıza gelen deprem, afet ve şimdiki Corona virüs gibi Allah bizi sınıyor. Allah bizi bela ve afetlerden muhafaza etsin." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler