Batmanlılar arefe gününde mezarlıkları ziyaret etti

Batmanlılar arefe gününde mezarlıkları ziyaret etti

Fani dünyada ebedi hayata irtihal eden akrabalarını Bayram öncesi ziyaret etmek isteyen Batmanlılar, arefe gününde mezarlıkların yolunu tuttu. Sosyal mesafe ve maske kuralına riayet ettikleri görülen vatandaşlar mezar başlarında dua ettiler.

Şehirdeki Asrı Mezarlığına giderek yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar, mezar başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti.

Kabirleri sulamayı da ihmal etmeyen vatandaşlar, yanlarında getirdikleri ikramlıkları da sevabı vefat eden yakınlarına ulaşması için çevredekilere dağıttılar.

Yaptıkları ziyaret sonrasında İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar, sadece arefe günü değil her hafta yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek duada bulunduklarını ifade ettiler.

Nazım Okumuş

“Mezarlılar bizim için bir ibrettir”

Annesinin mezarını ziyaret etmeye oğluyla beraber gelen Nazım Okumuş, "Bugün annemin kabristanına oğlum ile beraber geldik. Kabristana her cuma ve bayramlarda geliyoruz. Dua edip mezarının etrafını temizledik. Ortam çok kötü olmuş. İnsanlar artık birbirleriyle tahammül etmez duruma gelmiş. Mezarlılar bizim için bir ibrettir. Eğer biz bu mezarlardan ibret alırsak kendimizi düzeltmemiz gerekir." dedi.

Şehmuz Okur

“Bayram arifesinde ölülerimizin mezarını ziyaret etmeye geldik”

Bayram arifesinde vefat eden akrabalarını ziyaret etmeye geldiğini söyleyen Şehmuz Bakır, "Buraya babamın, amcamın, dayımın, çocuğum ve torunumun mezarlarını ziyaret etmeye geldik. Her cuma günleri ve bayramlarda buraya gelip Yasin’ler okuyor ve dualar ediyoruz. 5 ay önce oğlum vefat etti. O zamandan beri hemen hemen her gün mezarlarının başına gelip çiçekleri suluyor varsa çocuklara ikramlarda bulunuyorum." diye konuştu.

Güzide Önem

“Mezarlarının başına Yasin ve Fatiha okuyoruz”

Ailesinden 5 kişinin trafik kazasında vefat ettiğini aktaran Güzide Önem ise şunları kaydetti:

11 yıl önce trafik kazasında annem ile birlikte 3 teyzem ve bir damadımız vefat ettiler. Bu günde önce annemin mezarını ve diğer akrabalarım mezarını ziyaret ettim. Önceleri her Perşembe günleri gelirdim, fakat tansiyon hastalığım başladığından beri fazla gelemiyorum. Mezarlarının başına gelip sulama yaptık Yasin ve Fatiha okuyup çocuklara gofret dağıttık.

“Mezarlık ziyareti, bizim çok önemli bir kültürümüzdür”

Yıllardır anne ve babasının mezarını düzenli olarak ziyaret ettiğini ifade eden bir vatandaş ise "Mezarlık ziyareti bizim çok önemli bir kültürümüzdür. Yıllardır anne ve babamın mezarını ziyaret edip Yasin ve Fatihalar okuyorum. 22 yıl önce babamı, bir yıl öncede annemi kaybettik. Normalde bir her hafta mezarlarını ziyaret ediyorum ama bugün Ramazan bayramının arifesi olduğu için geldim." şeklinde konuştu.


Batmanlılar arefe gününde mezarlıkları ziyaret etti

Batmanlılar arefe gününde mezarlıkları ziyaret etti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler