Batmanlılar: Depremlerden ders ve ibretler çıkarmalıyız

İnsanların yaşanan depremlerden ders ve ibretler çıkarıp topluca Allah'a yaptıkları günahlardan dolayı tövbe etmesi gerektiğini belirten Batmanlılar, aksi halde bela ve musibetlerin yeryüzünden hiç eksik olmayacağını söyledi.

İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından depremler dolayısıyla musibetlerin son bulması amacıyla Batman'da düzenlenen "Dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı" programına katılan vatandaşlar, duygularını İLKHA mikrofonlarına anlattı.


Parti teşkilatıyla birlikte etkinliğe katılan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, böylesi bir program düzenledikleri için İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı yöneticilerine teşekkür etti.

5-001.png

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin

"Depremler bizi kendimize getirir inşallah"

Ülke ve memleket olarak yaşanan deprem musibetinden sonra Müslümanların kendilerine gelip hatalarını düşünmeleri gerektiğini belirten Şahin, "HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı olarak tabanımızı programa davet ettik ve iştirak ettik. Depremlerin bizi kendimize getirmesi, kendi nefsimizi kontrol etmeye ve o şuura sahip olmamızı Allah Teâlâ vesile etsin inşallah. Müslümanlar olarak günahlarımızdan tövbe etmemiz ve Rabbimizi bu vesilelerle razı etmemiz gerekmektedir. Bu vesilelerle Allah Teâlâ bizlere göklerin rahmetini açar da, bizleri bu depremlerden muhafaza eder." dedi.

4.png

Veysi Demir

"Çıkarmamız gereken dersler ve ibretler vardır"

Depremlerden herkesin ibret alması gerektiğini dile getiren Veysi Demir, "6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki depremden 11 ilimizde büyük hasarlar meydana geldi ve on binlerce insanımız vefat etti. Ülke olarak sarsıldık ve büyük sıkıntılar yaşayıp muzdarip olduk. Bu süreçte bütün İslam alemi ve dünya yardımımıza koştu. Buradan çıkarmamız gereken dersler ve ibretler vardır. Manevi olarak Allah'ın dinine sarılmamız ve günahlardan tövbe etmemiz gerekir. Manevi olarak da kendimizi sorgulamamız ve kendimize çeki düzen vermemiz lazım." diye konuştu.

3-001.png

Nevin Demir

"Deprem herkesin hidayetine vesile olur inşallah"

Müslümanların Allah'a yönelmesi gerektiğini vurgulayan Nevin Demir, "Hepimizin başı sağ olsun. Müslümanlar olarak bu depremden ibretler çıkarmamız ve herkesin hidayetine vesile olmasını istiyoruz. Müslümanlar olarak hepimiz uykudaymışız. Bunlardan ibret almamız gerekiyor. Bu süreçte hepimizin toplu olarak Allah Teâlâ'ya dua ve yalvarmamız gerekir." ifadelerini kullandı.

2-001.png

Samiye Çiftçi

"Tövbe edeceğiz ki musibetler kalksın"

Samiye Çiftçi ise şunları söyledi: "İnsanlarda rahmet kalmamış ve her şeyin fiyatını çok yükseltiler. Böyle olunca dünya üzerimize yıkılacaktır. Bu zamanda çıplaklık çoğalmış, kadınların kolları, saçları açık olması hiçte iyi değil. Allah bunu kabul etmez. Allah'ın bizi affetmesi için dua edip, tövbe edeceğiz ki bu musibetler üstümüzden kalksın."

1-001.png

Fedile Parça

"Duam ümmeti Muhammed'in uyanmasıdır"

İlerleyen yaşına rağmen İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfının programına katılan Fedile Parça, "Allah'ın ve Resulünün davası için buraya geldim. Allah bizi bu bela ve musibetlerden uzaklaştırsın. Allah'tan duam ümmeti Muhammed'in uyanmasıdır. Başımıza gelen bela ve musibet bizim imtihanımızdır. İnşallah Müslümanların uyanmasına vesile olur." şeklinde konuştu.

5.png

Eyüp Ekinci

"Allah'ın bizden istediği gibi yaşamalıyız"

Depremlerin insanların kendi yaptıkları günahlardan kaynaklandığına dikkat çeken Eyüp Ekinci de şunları kaydetti:

"İnsan günah işlediği zaman Allah'ta bizlere yanlış yolda gittiğimizi hatırlatmak için uyarılar vermektedir. Bu musibetlerin bitmesi için toplu olarak sürekli tövbe ve istiğfarda bulunmamız gerekmektedir. Birbirimize iyi davranmamız, rahmet ve şefkatli olmamız lazım. Çünkü insanlar yeryüzünde birbirlerine rahmet ederlerse, Allah'ta gökyüzünde bizlere rahmet edecektir. Toplu olarak tövbe ve istiğfarda bulunalım, camilere önem verelim ve Allah'ın bizden istediği gibi yaşamalıyız."

cemil.jpg

Cemil Tuncer

"İnsanların çoğu insanlığını unutmuş"

Müslümanların Kur'an'dan uzaklaştıkları için bela ve musibetlerin yaşandığına işaret eden Cemil Tuncer, "Durum böyle devam ederse daha büyük musibetler başımıza gelecektir. İnsanların çoğu insanlıklarını unutmuşlar. Bütün Müslümanlar tekrar Allah'a ve Kur'an-a yönelmesi lazım. Dinimizi öğrenip gaflet uykusundan uyanmamız lazım. Allah ve Resulünün yolundan gitmeye başlarsak her şey düzelecektir." dedi.

3.png

Zeliha İmir

"Sürekli tövbe ve istiğfarda bulunmalıyız"

Zeliha İmir ise, "Yaşadığımız depremler Allah'ın önümüze getirdiği bir imtihandır. Allah'tan isteğimiz bu büyük imtihanı üzerimizden kaldırmasıdır. Bunun için sürekli tövbe ve istiğfarda bulunmamız gerekmektedir. Sürekli Allah'ın adını anmamız lazım ki kötü şeyler yapmayalım. Böyle yaparsak Allah bizlere rahmet edecektir." diye konuştu.

2.png

Mahmut Edik

"Şüphesiz ki bu depremler insanlara bir ikazdır"

Depremlerin Allah'ın Müslümanlar için bir uyarı olduğunu vurgulayan Mahmut Edik, "Şüphesiz ki Allah Teâlâ 'İman edenler Allah'a tövbe edin' diyor. Şüphesiz insanlar dünyaya imtihan olmak için gelmiştir. İnsanoğlu bir şekilde ahirete gidecektir. Kimi depremle, kimi kazayla ya da başka bir şekilde ölecektir. Ama şüphesiz ki bu depremler insanlara bir ikazdır. İnsanların Allah'a yönelmesi için bir uyarı, bir diriliştir. Depremde ölen kardeşlerimiz inancımıza göre şehittirler. Allah Teâlâ onlara bunu takdir etti. Allah bizlere bir daha fırsat verdi ki tövbe edip ona dönelim. Bizlerin de bu fırsatı kullanmamız lazım. Bütün insanların uyanması için bu uğurda çalışmamız gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

1.png

Ali Kubat

"İnsanlar dünyaya geliş maksadını unuttu"

Ali Kubat ise şunları söyledi: "Yaşadığımız büyük depremler bizlerin amellerindendir. Çünkü insanlar olarak dünyaya geliş maksadımızı unuttuk. Bugün Müslümanlar ne haldedir görüyorsunuz. Sokaklara çıkamıyoruz. Kahvelere gidiyorsun hepsi dolu ama camiler boştur. Allah bizleri ıslah etsin. Allah Teâlâ buyuruyor; 'Başınıza bir şey geldiği zaman, hemen Allah'a yönelin' onun için sürekli tövbe ve istiğfarda bulunmamız lazım."(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler