Baydemir'den HÜDA PAR'a Teşekkür

Baydemir'den HÜDA PAR'a Teşekkür

BDP Urfa Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Osman Baydemir, Suruç'ta provokasyonu boşa çıkaran HÜDA PAR il başkanı ve yönetimine teşekkür etti.

BDP Urfa Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Osman Baydemir, Urfa Barosu'na kayıtlı avukatlarla bir araya geldiği toplantıda, Suruç'ta provokasyonu boşa çıkaran Hüda-Par il başkan ve yönetimine teşekkür etti.

BDP Urfa Biiyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Osman Baydemir, seçim çalışmaları kapsamında Urfa Barosu'na kayıtlı avukatlarla bir araya geldi.

Hükümetin toz pembe bir tablo çizdiğini, GAP'ın esas olarak bir enerji projesi olduğunu belirten Baydemir, projenin insan odaklı olması, doğayı ve ekolojiyi koruması, tarihi dokuyu koruması ve sürdürülebilir olması gerektiğinin altını çizdi. Hukukçuların sorularını da yanıtlayan Baydemir, tarım arazilerinin imara açılmaması yönünde ilkesel kararları bulunduğunu belirtti. Kadına yönelik şiddetin durdurulması için çaba göstereceklerini ifade eden Baydemir, "Kadın özgürleşmeden toplumun özgürleşme şansı yoktur" dedi.
'Baroya büyük görev düşüyor' "Bütün siyasi partiler halkın iradesine uymalı ve saygı göstermelidir" diyen Baydemir, halkın iradesinin sandığa yansıması gerektiğini, yansıyan iradeye de saygı duyulması gerektiğini belirterek bu konuda bir hukuk ve hak kurumu olan Baro'ya görev düştüğünü söyledi.

'Bize düşen bu oyuna gelmemektir'

Akçakale'de adaylarına saldırı düzenlediğini, kendilerine taş atanlara dahi asla şiddet uygulamayacaklarının altını çizen Baydemir, 'Bizim partimizin flamasını taşıyan veya partimizin mekanında bulunan veya konvoyumuzda olan her kim ki başkasına bir çakıl taşı atsa o bizden değildir. Çok açık ve net söylüyorum. O bizden değildir. Her siyasi parti bu duruşu ortaya koyarsa burası demokrasi bahçesi olur" dedi. "Çünkü biz hiçbir siyasi partiye düşman değiliz, biz savaşmıyoruz. Biz hizmete talip olma yarışındayız. Diyoruz ki ey halkım bayrağı bize verin. O diyor ki hayır bana verin.
Ama nihai kararı verecek olan halkın ta kendisidir" diye konuşmasını sürdüren Baydemir, provokatörlerin bir merkezden yönetildiğini belirterek "Bize düşen bu oyuna gelmemektir" dedi.

Provokasyonu boşa çıkaran Hüda Par'a teşekkür

Suruç'ta Hüda-Par ilçe binasının duvarına polisin yazı yazdığı yönündeki gelişmelere işaret eden Baydemir, "Söz konusu olan siyasi partimizin il başkanını ve yönetimini ben tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Provokasyonu gördükleri için ve provokasyonu boşa çıkardıkları için" dedi. Baydemir provokatörlerin vazgeçmeyeceğinin de altını çizerek, "Bize düşen son saniyeye kadar olgunlukla bunun bir demokrasi yarışı olduğunu bilinçten çıkarmamaktır" dedi. (Gap Gündemi Gazetesi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.