Baykan'da Kutlu Doğum etkinliği

Baykan'da Kutlu Doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siirt'in Baykan ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Baykan ilçe meydanında gerçekleşen etkinliğe; HÜDA PAR Siirt Başkanı Behçet Sevgili, bölgenin kanaat önderleri ve çok sayıda davetli katıldı.

"Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen etkinlik, Molla Abdulkerim Sak'ın Kur'an-Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Hidayet İlahi Grubu Mevlid-i Şerif okudu.

İttihad'ul Ulema üyesi Molla Kerbela Şanlı, programda yaptığı konuşmada Hz. Muhammed'in kardeşlik ahlakına  dikkat çekti.

Şanlı, "Yüce Allah, Kur'ân-ı Kerim'de şöyle buyurmaktadır, 'Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin ve Allah'tan korkup sakının umulur ki esirgenirsiniz.' Peygamber Efendimiz de, iman kardeşliğinin önündeki her türlü engeli ortadan kaldırarak bütün müminleri kardeş ilân etmiştir. İslâm kardeşliği, ‘Allah için sevme’ ilkesi etrafında kurulmuş samimiyete dayalı bir bağdır. Zira Peygamber Efendimiz güler yüzün, tatlı sözün bile bir iyilik olduğunu belirtmiştir. Bize birbirimizi sevmeyi tavsiye etmiştir. Mutlu ve huzurlu bir hayatın gerektirdiği her şeyi öğretmiştir. Bize insanca yaşamanın yollarını göstermiştir." dedi.

Sahabelerin örnek kardeşliğinden bahseden Şanlı, "Hz. Peygamber (sav) İslâm’ın yayıldığı ilk yıllardan itibâren inananlar arasında kardeşlik tesisini birlik, berâberlik ve dayanışmayı sağlamak, başarıların devamı ve sıkıntıların aşılması için en mühim tedbir olarak görmüş ve Mekke döneminin sıkıntılı yıllarında, hicretten önce her hâlükârda birbirlerine maddî ve manevi destek vermeleri şartıyla Müslümanları kendi aralarında kardeş kılmıştır. Mekke’de çeşitli sıkıntılarla karşılaşan Müslümanlar, bu gaye ile gerçekleştirilen kardeşliğin hayırlı bir meyvesi olarak sabır, sebat ve tahammül duygularıyla birbirleriyle kenetlenmişlerdir. Birbirleriyle kenetlenen ilk Müslümanlar, müşrikler karşısında bir bedenin organları ve bir binanın tuğlaları gibi eğilmeden dimdik durmayı başarmışlar, istikâmetlerini kaybetmeden hicret günlerine erişmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Hidayet ilahi Grubu, kız ve erkek çocuklardan oluşan grubun seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından,  Meryem Tetik ve Fatma Güngör’ün okudukları "Kırk Yaşındasın" şiiri katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Program, yapılan dua ile sona erdi. (Cuma Ant- İLKHA) 














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.