Bayram günü maytap faciası: 3 kişi hayatını kaybetti foto

Bayram günü maytap faciası: 3 kişi hayatını kaybetti foto

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde çocukların maytap atması sonucu bir evde çıkan yangında 2’si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti.

Çermik ilçesi Çukur Mahallesi'nde bir evde maytap patlatılması sonucu çıkan yangında nene ile 2 torunu hayatını kaybetti.

Yangın sabah saatlerinde Çukur Mahallesi eski Sebze Hali yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Makbule Balpetek’in ikamet ettiği evde çocuklar maytap patlattı. Maytaptan çıkan alevlerin evin balkonunda bulunan elyafları tutuşturması sonucu çıkan yangın kısa sürede kerpiç evi sardı. İlk müdahaleyi çevredeki vatandaşların yaptığı yangın olay yerine gelen itfaiye tarafından söndürüldü.

Yangında nene Makbule Balpetek (58) ile torunları İbrahim Dalkılıç (1) ve Elif Balpetek (2) hayatını kaybetti. Yangında hayatını kaybeden Elif Balpetek’in babası Yasin Balpetek ise yaralı olarak kurtuldu.

Görgü tanıklarından Celal Demir kahvehanede bulunduğu sırada insanların bağrıştıklarını duyduğunu ve olay yerine geldiğini söyledi. Olay yerine vardığında yangının evi sardığını belirten Demir, “Geldiğimizde alevler evin tamamını sarmıştı. Evde bulunan yünler yangını daha da büyüttü. İnsanlar bayağı mücadele ettiler. Duvarı delip cenazeleri evden çıkardık. İki bebek vefat etmişti. Makbule teyze çıkardığımızda nefes alıyordu. Maalesef onu da kaybettik. İtfaiye gelene kadar makbule teyze ve 2 torununu çıkarmıştık. Vefat ettiler, başımız sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

“İtfaiye gelene kadar alevler evi sarmıştı”

Yangına müdahale eden vatandaşlardan Bayram Demir İtfaiye gelene kadar alevlerin evi sardığını belirterek şöyle konuştu: Yangın çıktığında koşup geldim. Pencereden içeriye girdim. İçerisi alev aldığından dolayı dışarı çıkmak zorunda kaldım. Dama çıktık, o sırada itfaiye ve ambulans geldi. Arkadaşlar bayağı mücadele ettiler. Komşular yetişti, biz geldiğimizde iş işten geçmişti. İçeride 2 çocuk ve bir nene vardı. Yangın 20 dakika falan sürdü. Evin penceresinden 13 yaşlarındaki bir kız aşağıya atladı ve kurtuldu. Ben ondan sonra içeriye girdim. Alevler yüzünden dışarı çıktım. İtfaiye gelene kadar iş işten geçmişti. Yapacak bir şey yoktu. Makbule nene ilk başlarda nefes alıyordu. Ambulansla hastaneye götürdüler ama kurtaramadılar.”

Yangında yaralanan Yasin Balpetek’in durumunun iyi olduğu öğrenilirken yangınla ilgili soruşturma başladı. (İLKHA)






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.