Bayram için ülkelerine giden Suriyeliler dönmeye başladı

Bayram için ülkelerine giden Suriyeliler dönmeye başladı

Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek için Suriye'ye giden göçmenler, bayramın ardından Türkiye'ye dönmeye başladılar.

Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçiren Suriyeli göçmenlerden bir kısmı bayramın ardından Türkiye'ye dönmeye başladı. Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler, Türkiye'de yaşadıkları şehirlere gidiyorlar.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen ve Kurban Bayramı dolayısıyla Suriye'ye geçen yaklaşık 54 bin Suriyeliden bir kısmı bayramı ülkesinde geçirdikten sonra dün itibariyle Türkiye'ye dönmeye başladı.

Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek için 15-30 Ağustos tarihleri arasında yaklaşık 54 bin Suriyeli, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkesine gitti. Yıllar sonra bayram vesilesiyle ülkelerine dönmenin sevincini yaşayan Suriyeliler, bayramı ülkelerinde geçirdikten sonra iç savaş nedeniyle sığınmak zorunda kaldıkları Türkiye'ye dönüyorlar.

Suriyeliler, Türkiye'ye gelmek için Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesindeki Bab'ul Selam Sınır Kapısı'na geliyorlar. Buradaki işlemlerinden sonra Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler, Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen işlemlerin ardından eşya ve üst araması yapıldıktan sonra Türkiye'ye getiriliyorlar.

Sınırda bayram ziyareti kartını teslim eden Suriyeliler, sığındıkları şehirlere dönüyorlar. Ülkelerine giden Suriyelilerin 15 Ekim'e kadar Türkiye'ye dönmeleri gerektiği belirtildi.

Bayram için Suriye'ye geçen yaklaşık 54 bin Suriyeliden şu ana kadar 2 bin kişinin Türkiye'ye döndüğü öğrenilirken, dönüşlerin daha çok son günlerde olacağı bekleniyor.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler