"Bayram kardeşliğe vesile olsun"

"Bayram kardeşliğe vesile olsun"

Ramazan Bayramı temennilerini paylaşan Muş esnafı, bayramın huzur, barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni etti.

Muş esnafı, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ardından yardın idrak edilecek bayramla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Esnaf, bayramın huzur, barış, kardeşlik ve ekonomik kalkınmaya vesile olmasını temenni etti.

Bayramı ailesiyle beraber geçireceğini belirten çiğköfte ustası Veysel Argun, "Ramazan Bayramı'nın tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını, insanların barış, sağlık ve huzur içinde geçirmelerini diliyorum. Bu memlekette kan ve şiddetin durması, refah ile huzurun gelmesini temenni ediyorum. Umarım bu bayramı herkes ailesiyle güzel bir şekilde geçirir. Tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı kutlu olsun." dedi.

Tarhan Gündeş adlı kasap, şunları söyledi: "Barış, kardeşlik içinde herkesin insanca yaşamasını istiyoruz. Bu olaylar olsun istemiyoruz. Tüm İslam âleminin bayramını canı gönülden kutluyorum."

Giyim dükkânı işleten Fırat Yıldız, "Herkesin bayramını kutluyor ve nice mutlu bayramlar diliyorum. Allah herkesin yardımcısı olsun. İnşallah bayram kardeşlik ve barışa vesile olur." ifadelerini kullandı.

Bayram deyince aklına şeker toplayıp, gezmenin geldiğini ifade eden pamuk şekeri satıcısı Mahir Gürkan (12), "Keşke her gün bayram olsaydı. Biz de her gün büyüklerin ellerini öpseydik ve onlar da bize para verseydiler. Buradan büyüklerin ellerinden öpüyorum, hayırlı bayramlar." şeklinde konuştu.

Bayramın iyi geçmesini temenni eden çiçekçi esnafından Şakir Çelik, "İnşallah bayram iyi geçer, ölümler olmaz. Bayram ve bu mübarek günler buna vesile olur. Hayırlı bayramlar." dedi.

Kuruyemişçi esnafından Yener Buluç, şu ifadeleri kullandı: "Bayramın ilk önce dünyada barış ve sulha, daha sonra Müslümanların uyku halinden uyanmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Çünkü Müslüman ülkelerinde insanlar hep uyku halindedirler. Gerek Avrupa, Amerika ve diğer dış güçlerin ülkemiz üzerindeki oyunları dolayısıyla insanlar uyku halindedir. Allah'ın, bu bayramı hepsinin birleşmesine ve İslam coğrafyasındaki kargaşanın bitmesine vesile etmesini diliyorum."

Bütün İslam âleminin bayramını içten dilekleriyle kutlayan Çağlar Gözcü adlı berber, bayramın hayırlı bir şekilde geçmesini diledi.

Vatandaşlardan Cihat Gözcü ise "Tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı kutlarken, sağlık, barış ve huzur içinde geçmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.