Bayram öncesi mezarlıklarda temizlik çalışmalarına başlandı

Bayram öncesi mezarlıklarda temizlik çalışmalarına başlandı

Vatandaşların, yakınlarını rahat ziyaret edebilmeleri için bayram öncesi mezarlıklarda genel temizlik ve bakım çalışmalarına başlandı.

Bitlis Belediyesi Mezarlık Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, bayram öncesi kent merkezinde bulunan mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışmalarına başlandı. Mezarlıklarda yeşeren otlar ve büyüyen çalılar nedeniyle birçok mezar görünmez durumda.

Vatandaşların bayram öncesi ve bayram süresince en yoğun olarak ziyaret edeceği mekânlar arasında yer alan mezarlıklar, belediyeye bağlı ekipler tarafından temizlenerek bayrama hazır hale getiriliyor. 

"Hemşerilerimiz gönül rahatlığıyla mezarlık ziyareti yapabilirler"

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Zülküf Peygamberin makamını ziyaret ederek dua etti.

Arefe günü ve Ramazan Bayramı süresince vatandaşların, hayatını kaybeden yakınlarının mezarlarını ziyaretlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Yıl içinde düzenli olarak mezarlıkların bakım ve onarımını gerçekleştireceklerini belirten Tanğlay, "Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla halkımızın mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve daha ferah bir ortamda gerçekleştirmeleri için temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arefe günü ve Ramazan Bayramı süresince vatandaşlarımızın, hayatını kaybeden yakınlarının mezarlarını ziyaretlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldık." dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.