Bayram şekeri tezgâhlarda yerini aldı

Bayram şekeri tezgâhlarda yerini aldı

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bayramlık şekerler Bursa'da tezgâhları süslemeye başladı.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bayramlık şeker, lokum ve çikolatalar Bursa'da tezgâhları süslemeye başladı.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla vazgeçilmez ikramlıklardan olan şeker ve çikolatanın satışları da hız kazandı. Her zevke uygun şeker, lokum ve çikolatalar, tezgâh ve raflardaki yerini alırken, her bütçeye uygun şekerler bulmak mümkün.

8 yıldır şeker satışı yapan Selahattin Turgut, "Her bütçeye uygun şeker, çikolatalarımız var. Vatandaşların talep ettiği şeylere yönelmeye çalışıyoruz. Daha yüksek fiyatlara daha kaliteli ürünler getirilebilirdi fakat havaların bir ısınıp, bir soğuması nedeniyle mallarda erime endişesi yaşadığımız için orta kalitede ürünler getiriyoruz." dedi.

En düşük çikolata fiyatının 12 TL, en yükseğinin ise 40 TL olduğunu söyleyen Turgut, şeker fiyatlarının ise 10 TL'den başladığını dile getirdi. Ayrıca Turgut, fiyatlarda az da olsa artmanın olduğunu bildirdi.

Eksikliklerini tamamlayıp müşterilerini beklediklerini belirten Hakan Buhurancı da "Şu an bayrama hazırız. Geçmiş yıllara göre müşterilerin ilgisi daha az, biraz durgunluk var. Piyasayla ilgili bir durum olduğu için yoğunluk az. Lokum, hediyelik şekerler, cemiyetlik şekerlerimiz var." ifadelerini kullandı.

Müşterilerin, genellikle çifte kavrulmuş ve gül kokulu lokumlara ilgi gösterdiğini dile getiren Buhurancı, "Çifte kavrulmuş lokumu kilosu 25 lira, meyveli grupları kilosu 12 lira, özel lokumları 30-35 liradan satıyoruz." şeklinde konuştu.

İsmail Uslu adlı esnaf ise "Lokum, şeker çeşitlerimiz var. İnsanlara daha iyi hizmet edebilmek için uğraşıyoruz. Fiyatlar da geçen yıla göre normal. Genelde fındıklı, cevizli, sade ve güllü lokumlar tercih ediliyor." dedi. (Mustafa Bikeç - İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.