Bayram tatil günleri değildir

Bayram tatil günleri değildir

Ramazan Bayramı hakkında değerlendirme ve tavsiyelerde bulunan Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, bayramın tatil olmadığını ifade ederek, bayram günlerinde ziyaretlerin yapılması gerektiğini belirtti.

Ramazan Bayramı hakkında değerlendirme ve tavsiyelerde bulunan Diyarbakır'ın Yenişehir ilçe Müftüsü Şevket Dilmaç, bayramın tatil olmadığını söyledi. Bayram günlerinde eve kapanılmasının yanlış olduğunu dile getiren Dilmaç, ziyaretlerin yapılması gerektiğini belirtti.

Bayramın neşe ve sevinç günleri olduğuna vurgu yapan Dilmaç, "Ramazan-ı şerif nefisle mücadeledir. Bayram ise nefisle mücadeleyi kazanmış olmanın verdiği sevinci paylaşmanın büyük günüdür. Bayramlar neşe, sevinç ve paylaşma ve ziyaret günleridir. Analar, babalar, kardeşler ve komşular ziyaret edilmelidir. Bayram sadece sevinç günleri değil aynı zamanda ibadet günüdür. O günlerde ziyaretler her zaman olduğu gibi o gün özellikle ibadettir. Çünkü böyle günlerde hal hatır sormak ve insanları sevindirmek ibadet gibidir. Bayramlar sevinç günleri olsun ve kimse üzülmesin. Herkes Diyarbakır'ın Sahabeler ve peygamberlere yakışır bir bayram olsun. O gün kimse küs kalmasın. Barışmak ve küskünlüğü kaldırmak Allah'ın emridir." dedi.

Yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan insanların bayramda unutulmaması gerektiğini söyleyen Dilmaç, "Özellikle biz Diyarbakır'da yaşıyoruz. Şehrimizde son olaylarda birçok aile göç etmek zorunda kaldı. Muhacirlerimiz var. Bu bayram muhacirlerimizi sevindirmemiz ve onların kapısını çalmamız gerekiyor. Mutlaka fakirleri, miskinleri, yetim ve öksüzleri ziyaret etmemiz varsa ihtiyaçlarının gidermemiz gerekir." İfadelerini kullandı.

Son olarak bayramın tatil günü olmadığını belirten Dilmaç, "Bayramlarda evine kapanıp dışarı çıkmamak, komşuların hal hatırını sormamak mümine yakışmaz. Dolayısıyla her Müslümanın mutlaka çalmadık kapı bırakmaması lazım. Bayram tatil günleri değil, küskün ve eve kapanma günleri değildir. Fakir zengin herkesin durumunu sorma günüdür.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.