"Bayramda akraba ziyaretlerine dikkat edilmelidir"

"Bayramda akraba ziyaretlerine dikkat edilmelidir"

Bayramda sıla-i rahmin önemine değinen Molla Ebedin Demir, bayramlarda bütün akrabaların özellikle hasta ve zor durumda olanların ziyaret edilmesi gerektiğini belirtti.

DİYARBAKIR- Kişinin akraba ve yakınlarıyla alâkasını devam ettirmesi, onları koruyup gözetmesi, yani sıla-i rahimde bulunması ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Molla Ebedin Demir, bayramlarda bütün akrabaların özellikle hasta ve zor durumda olanların ziyaret edilmesi gerektiğini belirterek, bunların gönüllerinin alınması gerektiğini söyledi.


Sıla-i rahm ile ilgili birçok ayet ve hadisin olduğunu belirten Demir, hutbe esnasında sürekli olarak okunan ayeti kerimede Allah'u Teâlâ'nın Müslümanlara adaletle davranmayı ve iyilikte bulunmayı emrettiğini ve halisane bir şekilde Allaha karşı olan görev ve sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.


Demir, Müslümanın diğer bir görevinin de içinde ümmetçilik ve Müslümanların vahdeti için düşünen akrabaların da hakkını mutlaka gözetmesi gerektiğini dile getirerek, "Özellikle bayramlarda bütün akrabalarımızı, varsa hasta ve zor durumda olan bir yakınımız ziyaret edilmelidir, ihtiyar ve kimsesiz, yetim olan yakınlarımız dostlarımız varsa mutlaka bayramda ziyaret edilip gönülleri alınmalıdır" dedi.


İslam Ümmet'inin içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunun altını çizen Demir son olarak, "Ne zaman ki bütün İslam Ümmeti yekvücut olursa ve kelime i tevhit bayrağı altında, her şeyi bırakıp küfür karşısında birleşirse Müslümanların gerçek bayramı o zamandır. Bu gün biz kendi topraklarımızda belki rahat bir bayram yaşıyor olabiliriz, bu gün Mısır, Suriye, Afganistan, Mıyamar ve bir çok ülkede Müslümanlar zulüm, işkence ve baskılar altında bayramlarını geçiriyor biz bugün küfür milletinin Müslümanlar üzerindeki vahşetlerin son bulması için çaba göstermeliyiz, ne zaman ki bunlar son bulursa ümmet tek vücut olursa o zaman bizim gerçek bayramımız olur" ifadelerini kaydetti. (Yusuf Batı-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.