Bayramı tatil değil bir ibadet niyetiyle dolu dolu yaşamaya gayret etmeliyiz

Bayramı tatil değil bir ibadet niyetiyle dolu dolu yaşamaya gayret etmeliyiz

Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç ile Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, Kurban bayramın, Ümmeti Muhammedin birliğine vesile olmasını dileyerek Müslümanların huzur içerisinde güzel bayramlara kavuşması temennisinde bulundular.

Kurban Bayram'ının hayırlara vesile olmasını temennisinde bulunan İl Müftüsü Genç, "Bizleri Haccın vakti olan, duaların müstecap olduğu Zilkade, Zilhicce aylarında idrak ettiğimiz Kurban Bayramına yaklaştıran Cenab-ı Allah'a binlerce hamd-ü senalar olsun. Dini bayramlarımızın ikincisi olan Kurban Bayramımız, Ramazan-ı Şerif Bayramımızdan yaklaşık 2 ay 10 gün sonra yani 11 Ağustos 2019'da idrak edilecektir. Cenab-ı Allah hayırlı ve mübarek eylesin." dedi.  

"Kurban bayramı, Ümmet-i Muhammed'in birliğine vesile olsun"

Müftü Genç, "Kurban Bayram'ı aynı zamanda Hac ibadetinin ifa edildiği bir dönem olduğu için hacılarımız orada telbiye ile Kâbe-i muazzamayı tavaf etmekte, Arafat'ta Müzdelife'de vakfe yapmak da Mina'da şeytanı taşlamak da ve temizlendikten sonra da Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam'ın makberi saadetini ziyaret ederek ve onun şefaatini ummaktadırlar. Cenab-ı Allah onlara da memleketlerine hayırlı bir ibadet ederek dönmeyi nasip eylesin. Kurban Bayramımızı da ilimize, ülkemize ve bilad-ı İslam'a hayırlı ve mübarek eylesin inşallah. Bilad-ı İslam'ın üzerindeki kara bulutları, Cenab-ı Allah kaldırsın ve yüzümüzü güldürsün. Ümmet-i Muhammed'in birlik ve bütünlüğünü muhafaza eylesin inşallah." diyerek huzurlu bir bayram temennisinde bulundu.

Cenab-ı Allah kazasız, belasız bir şekilde Ümmet olarak bu bayramı etmeyi, bayramı da bayram gibi yaşayabilmeyi bizlere nasip eylesin diye hayır temennilerinde bulunarak sözlerine başlayan Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, şunları söyledi:

"Özellikle Kurban Bayramı'nda öne çıkan hususlardan birisi Hacı kardeşlerimiz. O önemli vazifeyi ifa etmek üzere İslam'ın beş temel esasından birisi olan Hac farizasını ifa etmek üzere mukaddes mekândalar. Cenab-ı Hakk o kardeşlerimize makbul bir hacla dönmeyi nasip ve müyesser eylesin inşallah. Aynı zamanda mahşerin bir provası gibi olan Arafat'ta Hacı kardeşlerimiz oradan alınması gereken dersleri alabilmeyi, inşallah o kardeşlerimiz orada ümmetin içinde bulunduğu bu sıkıntılardan kurtulması için o mübarek mekânlardan makbul dualarla döneceklerdir, diye ümit ediyoruz."

"Rabbim kurbanlarımızı kendisi için kabul etsin"

Kurban ibadetinin önemine de değinen Çelik, "Kurban, Hazret-i İbrahim Aleyhisselam'dan bize emanet olarak gelen bir ibadettir. Kurban ibadetinde Hazreti İbrahim'in sadakatini, Hazreti İsmail'in de teslimiyeti söz konusudur. Cenab-ı Hakk, Hazret-i Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi Vesellem), Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail'den o kurbanı nasıl kabul ettiyse, kurbanlarını kesen bütün kardeşlerimizden de kurbanlarını o şekilde kabul etmeyi nasip ve müyesser eylesin inşallah. Kestiğimiz kurbanlarla fakir fukaraları gözetme noktasında gereken hassasiyeti göstermek zorundayız.  Çünkü şu anda öyle yerler var ki özellikle yurtdışında, Afrika ülkelerinde, Filistin'de, Suriye'de değişik yerlerde ete muhtaç olan kardeşlerimiz var. Yurt içinde de o şekilde muhtaç olan kardeşlerimiz var.  İnşallah kurban ibadetiyle, hem Hazret-i İbrahim'in o sadakatini ve Hazret-i İsmail'in teslimiyetini göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Bayrama girerken, büyük bir sevinçle bayrama hazırlanıyoruz ama bayrama hazırlanmayan kardeşlerimiz var. Muhacir olan ve haksız bir şekilde şu anda dünyanın birçok yerinde hapishanelerde hayatı çürüyen kardeşlerimiz var. Cenab-ı Hakk o kardeşlerimize de bir an önce aileleriyle beraber bayram yapabilmeyi nasip eylesin inşallah." diye konuştu.   

"Bayramı tatil değil,  bir ibadet niyetiyle dolu dolu yaşamaya gayret etmeliyiz"

Bayramda hatırlanması gerekenlerin başında anne-baba ve akraba ziyaretinin geldiğini dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bunu hasseten rica ediyorum. Anne-babası hayatta olanlar mutlaka bayramda ziyaret etsinler.  Ziyaret mümkün değilse, en azından telefonla arayıp hal hatırlarını sorsunlar, gönüllerini alsınlar. Aksi halde doğru bir bayram yaşamamış olacağız. Sadece anne-baba ile değil bütün akrabalarımızla, dostlarımızla muhabbetimizi, sevgimizi ifa etme adına inşallah bu bayramı bir tatil olarak değil, bir ibadet niyetiyle dolu dolu yaşamaya gayret edeceğiz. Cenab-ı Hakk bu günlerin yüzü suyu hürmetine aramızdaki kini, nefreti bertaraf eylesin. Bu bayramda kardeşçe, ümmetçe ve ümmetin yeryüzünde yeniden güç ve kuvvet bulduğu bir ortamda yaşamayı Cenab-ı Hakk bizlere nasip eylesin."

Çelik, "Cenab-ı Hakk, özellikle buradan başka illere gidenlere, başka yerlerden buraya gelenlere, kazasız, belasız yolculuklar nasip eylesin. Rabbimiz inşallah huzurlu bir şekilde bayramı idrak edebilmeyi hepimize nasip etsin." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.