Bayramlar kırgınlıkların geride bırakıldığı muhabbet dolu zamanlardır

Bayramlar kırgınlıkların geride bırakıldığı muhabbet dolu zamanlardır

Kur’an Nesli Platformu Marmara Koordinatörlüğü, mübarek Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye geneli Kur’an Nesline Kur’an Pınarı ismiyle her yıl meal sınavları tertip eden ve küçük çocuklara namaz alışkanlığı kazandırmak amacıyla namaz etkinlikleri yapan Kur’an Nesli Platformu, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Platformun Marmara Koordinatörlüğü adına bayram mesajını okuyan Muhammed Yeşilmen, bayramların tatil günleri olmadığını, kırgınlık ve dargınlıkların geride bırakıldığı rahmet, bereket ve muhabbet dolu zamanlar olduğunu söyledi.

Yeşilmen, Kur’an-ı Kerim’in kendisinde nazil olduğu, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini içerisinde barındıran, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’i geride bırakmanın hüznünü yaşarken, birlik, beraberlik ve kaynaşma zamanı olan Ramazan Bayramı’na ulaşmanın süruru içerisindeyiz." dedi.

“Bayramlar alelade tatil günleri olmaktan öte, İslam kardeşliğinin yeniden pekiştiği, kırgınlık ve dargınlıkların geride bırakıldığı ve kalplerin birbirine ısındığı rahmet, bereket ve muhabbet dolu zamanlardır. ”diyen Yeşilmen, son olarak şu ifadelere yer verdi:

“İslam âlemi olarak çok ağır ve zor süreçlerden geçiyor ve hemen her gün derin acılar yaşıyoruz. Emperyalistlerin fitneleri ve işbirlikçilerinin ihanetleri ile İslam coğrafyasında savaş ve zulümler yaşanmaktadır. Bu vesile ile önümüzdeki Salı günü idrak edeceğimiz mübarek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle tebrik eder, bu kardeşlik ikliminin memleketimize hayırlar getirmesine, İslam coğrafyasındaki fitne ateşinin sönmesine, Müslüman halkların sahil-i selamete kavuşmasına ve Müslümanlar arasındaki ihtilafların son bulmasına vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederiz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.