Bayramlar mahzun kalmış yüreklere dokunmaktır

Bayramlar mahzun kalmış yüreklere dokunmaktır

Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Siirt siyasi parti, STK temsilcileri ve vatandaşlar, Kurban Bayramı'nın İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundular.

Siirt’te Kurban Bayramı’na ulaşmanın sevinci yaşanırken, bu bayramda küskünlüklerin bitmesi, birlik ve beraberliğin gelmesi, mazlum İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların son bulmasını temenni eden siyasi parti, STK temsilcileri ve vatandaşlar, Kurban Bayramı'nın İslam âlemine ve insanlığa huzur getirmesini dilediler.

Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini 3 dilde (Türkçe, Kürdçe, Arapça) İLKHA aracılığıyla dile getiren siyasi parti, STK temsilcileri ve vatandaşlar, bu bayramın zulüm altındaki Müslümanlar için kurtuluş vesilesi olmasını temenni ettiklerini ifade ettiler.

“Kardeşlik ruhunun perçinleşmesi için gerekli adımların atılacağı günler temennisiyle”

HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, Müslümanların bayramı, birlik ve beraberlik ruhuna uygun bir şekilde geçirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Tekin, “Müslümanların bu bayramı gerçek mahiyette, içerisinde bulundukları dert ve sıkıntılardan kurtulmaları, İslam dokusuna uygun bir bayram geçirmeleri, birlik ve kardeşlik ruhunun perçinleşmesi için gerekli adımların atılacağı bir gün olması temennisiyle kutluyorum.” dedi.

“Allah’ın istediği bir şekilde bayramımızı ihya edelim”

"Bizler bu bayramı amacına uygun olarak geçirmeliyiz.” diyen Eğitimci Orhan Ay, "Bu bayramda eş, dost, akraba ziyaretleri yapalım. Küstüğümüz birileri varsa barışalım, Müslüman kardeşlerimizin birlik ve beraberliği için dua edelim ve bayramı amacından saptırmamaya çalışalım.” ifadelerini kullandı.

"Bayram huzurun sembolüdür. Bu huzuru evimize, çevremize ve mahallemize göstermemiz gerekir." diyen Ay, “Bayramlaşma adetleri günümüzde kalkmış vaziyette, bu nedenle bütün Müslüman kardeşlerimiz, akraba olsun olmasın, karşılaştığı her Müslümanı tebrik etmelidir, her Müslümanın elini sıkmalıdır. Gitmediği uzak akrabaları varsa onların evine gitmeli, bayramlarını tebrik etmelidir. Ulaşamadığı ve gitme imkânı bulamadığı kişileri de telefonla arayıp bayramlarını tebrik etmelidir. Bu bayramda Allah’ın istemediği hal ve hareketlerin içerisinde olamayalım ve Allah’ın istediği bir şekilde bayramımızı ihya edelim. Bu vesile ile bütün İslam âleminin Kurban Bayramı'nı kutlarken özellikle İslam âleminde akan kanların durmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

“Bayramlar terk edilmiş, mahzun kalmış bütün yüreklere dokunmaktır”

Bayramları sadece kendi aramızda birbirimizi ziyaret etme günleri olmaktan çıkarmamız gerektiğini ifade eden İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci, bayramların aslında terk edilmiş yüreklere dokunmak olduğunu kaydetti.

"Bayram müminlerin buluşup kalplerini birleştirdikleri gündür.” diyen Erdemci, “Allah bu günleri bilinçli bir şekilde bir araya gelmeyi, kendisi için sevmeyi ve kendi rızası için kötülükleri terk edecek müminler olmayı nasip etsin. Bizim iki bayramımız bulunmaktadır. Bunlar, Ramazan ve Kurban’dır. Bayram Müslümanın yoksula, kimsesize, ihtiyaç sahibine, mahcuba, mazluma ulaşma günüdür. Bunun için de unutulmuş, terk edilmiş, mahzun kalmış bütün yüreklere dokunmaktır aslında, o zaman bayram olur. Rabbim bizleri bayram tadında geçirenlerden eylesin.” ifadelerini kullandı.

"Bayram, birlik, beraberlik ve kardeşlik demektir ama şu anda hakikaten insanlar sanki bayramları tatil olarak algılamaya başladılar." diyen ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan, “Nasıl başka bir yere kaçabilirim.' bunun hesabı yapılıyor. İnşallah bu davranış ve algıdan kurtularak bütün Müslüman kardeşlerimiz, birlik ve beraberlik içerisinde bayramını güzel bir şekilde coşku ile kutlar.  Bu vesile ile bütün İslam âleminin bayramını tebrik ediyorum.” dedi.

Siirt’te Kurban Bayramı’na ulaşmanın sevinci yaşayan Siirtli vatandaşlar ise Kurban Bayramı’nın huzur, barış, hoşgörü olduğunu belirterek bu bayramın insanlığa ve bütün İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundular.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.