Baz istasyonu hırsızları fotokapan ile yakayı ele verdi

Baz istasyonu hırsızları fotokapan ile yakayı ele verdi

​Malatya ve ilçelerinde baz istasyonlarında meydana gelen akü hırsızlığı olayları ile ilgili 4 şüpheli, yerleştirilen fotokapan görüntülerinden yola çıkılarak yakalandı.

Malatya Valiliği baz istasyonlarında yaşanan hırsızlık olayları ile ilgili İl Jandarma Komutanlığının yaptığı çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Açıklamada, merkez ve ilçelerinde baz istasyonlarında meydana gelen akü hırsızlığı olaylarını aydınlatmak ve faillerini ortaya çıkarmak maksadıyla bölgedeki istasyonlarına fotokapan cihazlarının yerleştirildiğini duyurdu.

İki gün önce Kale ilçesi Gülenköy Mahallesinde bulunan iki ayrı baz istasyonunda yaşanan hırsızlık olayının ardından fotokapan görüntülerinin incelendiği belirtilen açıklamada, hırsızlık yapan şüphelilerin kullandığı araç plakası ve şahısların eşkâllerinin tespit edildiği açıklamasında bulunuldu.

Açıklamanın devamında, PTS kayıtlarında yapılan incelemede söz konusu aracın Diyarbakır’a gittiğini, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile kurulan koordinasyon sonucunda araç içerisinde hırsızlık olayında kullanılan suç aletleri ile birlikte 4 şüphelinin yakalandığı ifade edildi.

Oluşturulan özel ekip, Kafes/KEP uygulamasından da faydalanılarak yapılan detaylı araştırmada Malatya’da 8, Diyarbakır’da 2 ve Şanlıurfa’da 1 olmak üzere toplam 11 hırsızlık olayının aydınlatıldığı ve yakalanan 4 şüphelinin ifade işlemlerinin devam edildiği açıklamasında bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.