BDP'liler AK Parti seçim lokaline saldırdı

BDP'liler AK Parti seçim lokaline saldırdı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde BDP Genel Başkanı'nın katılımıyla seçim lokali açan BDP'liler, İlçe binasına doğru yürürken yol üzerinde bulunan AK Parti seçim lokaline saldırdı.

Ergani İstasyon Caddesi üzerinde bulunan seçim lokalinin açılışını yapan BDP’liler, merkezde bulunan İlçe binasına doğru yürürken yol üzerinde bulunan AK Parti seçim lokaline saldırdılar.

Lokalde bulunan yaşlı bir kişinin kafasını kıran ve AK Partililere ait bir aracın camı ile AK Parti Seçim lokalinin camlarını tahrip eden BDP’li gruba vatandaşlar tepki gösterdi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, saldırganların saldırı talimatını orada bulunan parti yetkililerinden aldığı söylentisi AK Partili gençleri daha da öfkelendirdi.

Demokrasi anlayışınız yerin dibine batsın

Saldırıyı lanetleyen AK Parti Ergani Belediye Başkan Adayı Abbas Hüseyinoğlu, “Bunların demokrasi anlayışı bu. Bunlar şiddet üzerinden siyaset yapıyorlar. Biz onların oyunlarına gelmeyeceğiz. Ergani halkı 30 Mart’ta bunlara derslerini verecektir. Bunların genel başkanına sesleniyorum. Selahattin Demirtaş’a sesleniyorum. Eğer sizin demokrasi anlayışınız buysa, o anlayışınız yerin dibine batsın.” dedi.

Daha sonra emniyet görevlilerine seslenen Hüseyinoğlu, camlar kırılan arabayı göstererek; “bu arabanın halini görüyorsunuz. Kanun neyse bunun gereğini yerine getireceksiniz. Zaten bu halk bunlara 30 Mart’ta derslerini vereceği için bu işi yapıyorlar. Arkadaşlar, onların oyunlarına gelmeyelim. Onlar size taş mı atıyor, siz onlara gül uzatın. Onlar size taş mı atıyor, siz onları alkışlayın.” dedi.   

Olaylara şahit olan AK Partili bir vatandaş saldırı hakkında; “AK Partili biri olarak değil; bir vatandaş olarak olayları izledim. Bizim partimizin önüne gelen ve ‘bakın biz olayları engelliyoruz’ diyenler partiye yaklaştıklarında kitleyi tahrik ederek buraya saldırmalarına vesile oldular. Ben gözümle gördüm.” İfadelerini kullandı.

BDP’lilere karşılık vermek isteyen AK Partili gençlere, halkın engel olması ve gençleri olay yerinden uzaklaştırmaya çalışması muhtemel büyük bir kavganın da önüne geçmiş oldu.

Arbedenin yaşandığı olay yerinde, alınan geniş güvenlik önlemleri sonrası daha büyük bir olay çıkmadan saldırgan grup dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.