BDP'lilerin genel başkanı bile provakatör!

BDP'lilerin genel başkanı bile provakatör!

PKK/BDP'lilerin Lice'deki saldırısını değerlendiren Demirtaş, kendi yandaş ajanslarının olayı ters yüz eden yalanlarını tekrarlarken, yeni yalanlar eklemeyi de ihmal etmedi!

Dün Lice’de PKK/BDP’lilerin HÜDA PAR heyetine saldırısının yankıları devam ederken, JİTEM kontenjanından BDP’nin eş genel başkanlığına getirildiği iddia edilen Selahattin Demirtaş, gazetecilerin Lice saldırısıyla ilgili sorduğu soruya cevap verirken; “Merdi Kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler” misali kendi saldırganlıklarını adeta itiraf etti.

HÜDA PAR’ın Lice’de seçim propagandasını yapmasını eleştiren ve bunu provakasyon olarak gören Demirtaş’ın, Lice’yi adeta kendi babalarının tapulu malı gibi göstermeye çalışması dikkatlerden kaçmadı.. Dağdan gelen bağdakini kovar misali Elazığ’dan gelen ve şaibeli olduğu iddia edilen Demirtaş’ın, HÜDA PAR’ın aslen Diyarbakırlı olan yönetici ve üyelerini, Lice’de seçim çalışması yapmasına karşı çıkması haddini aşması olarak değerlendirildi.

Demirtaş’ı şaibeli kılan yeni gelişmelerden biride Gülen cemaatinin üst yöneticilerinin en son ortaya çıkan telefon konuşmalarında, Demirtaş’ında içinde bulunduğu bir grubun ABD’de yapılan bir konferansta kendilerine yeni görevler verildiği iddia ediliyor. Bu konuşmalarda ABD’nin Öcalan’ı devreden çıkararak, kendilerini daha yakın bulduğu Demirtaş’ında içinde olduğu PKK/BDP’li bir grubu öne çıkarma planı yaptığı, bunun içinde ABD’de bunlarla toplantı yapıldığı söz konusu telefon konuşmalarında geçiyor. Nitekim bir süre önce Demirtaş ABD ‘de bir toplantıya katılmış, dönüşünden sonra parti başkanlığından istifa ettiği, fakat Öcalan’ın istifasını kabul etmediği ve seçim sonuna kadar devam etmesini istediği medyada yer almıştı.

Demirtaş’ın HÜDA PAR’la ilgili sözleri aslında gerçek provakatörlerin BDP’nin genel başkanları dahil parti üst yöneticileri olduğu açıkça görülüyor. Buna daha önce Kışanak, Tuğluk ve en son Lice’de BDP Diyarbakır il başkanı olan ve soyadı Zümrüt isimli bayanın yaptığı kışkırtıcı ve provakatif konuşmalarını ekleyince bu gerçek daha iyi ortaya çıkıyor.

 

İşte bir parti başkanından çok bir militanın konuşmasını andıran Demirtaş’ın yalan ve çarpıtmalara dayalı ANF’deki skandal sözleri…

Demirtaş, gazetecilerin dün Amed'in Lice ilçesinde HÜDA-PAR’lıların halka saldırmasına ilişkin sorduğu soru üzerine, HÜDA-PAR’ın bölgede provokasyon peşinde olduğunu, halkın bunu çok iyi bildiğini ve tepkisini ortaya koyduğunu söyledi. Demirtaş, HÜDA-PAR’ın bölgede artan saldırılarına ilişkin şunları söyledi: “Şunu açık yüreklilikle belirtiyorum. Partimizin hiçbir partiye, belediye başkan adayına karşı saldırı girişimi, saldırı planlaması, seçimi engelleme planlaması asla olmamıştır, olamaz da. Biz bir siyasi parti olarak seçim çalışmalarımız yürütüyoruz. Bunu yaparken de halkın duyarlılığını baz alan bir yaklaşım içindeyiz. HÜDA-PAR denen parti neredeyse hiçbir üyesi bile olmayan bir ilçede Lice’ye gidip esnafa bildiri dağıtıyor. Esnafın kendisi tepki gösteriyor. ‘Burada bu bildiriyi dağıtmayın’ diyen esnaf ne partimizin yöneticisidir ne de partimizin üyesidir. Halk kendi tepkisini ortaya koyarak, ‘Ben BDP’liyim bana bu bildiriyi vermeyin’ diyor. HÜDA-PAR gittiği her yerde bu tepki ile karşılaşınca bu sefer de esnaflara hakaret ediyor. Oradaki insanlara tehditler yağdırdıkları için bir gerilim ortaya çıkıyor. Ardından araçlarının bagajlarından çıkardıkları sopa ve kasaturalarla esnafa saldırıyorlar. Her seferinde bunu yaptıktan sonra çıkıp ‘BDP bizim seçim çalışmalarımızı engelliyor, bize saldırıyor’ deyip veryansın ederek, duyurmaya çalışıyorlar. Partimizin HÜDA-PAR’ın çalışmalarını engelleme kararı yok, gerek de yok. Bunlar halk tarafından sevilmedikleri için her yerde tepki ile karşılaşıyorlar.”

HÜDA-PAR’ın geçmişinden kimlere hizmet ettiğinin açık bir şekilde anlaşıldığına iddia eden Demirtaş, “Halk bunu bildiği için bunlara tepki gösteriyor. Onların elini sıkmıyor, ilan ve afişlerini geri atıyor. Şimdi biz halkın tepkisine ne diyelim. Halkımıza HÜDA-PAR’lılar geldiğinde afişlerini dükkanlarınıza asın sizlere oy vereceğiz sözünü verin mi diyelim? HÜDA-PAR’lılar bizden her halde bunu bekliyor. Ortada olan BDP tepkisi yok. Ortadaki halk tepkisidir. HÜDA-PAR’lılar seçim çalışması yapmayacak mıyız diyorlar. Buradan söylüyorum. Yapın kardeşim. Ama provokasyon yapmadan yapın. Lice’de tek bir üyeniz yok. Orada bildiri dağıtmak provokasyondur. Esnafa zorla bildiri verilmez almıyorsa saygı duyacaksın. Biz öyle yapıyoruz. Halka, ‘Allah’ın partisini kabul etmiyorsunuz da din düşmanı BDP’yi mi kabul ediyorsunuz’ deyip hakaret ediyorlar. Partimize karşı kullandıkları üslup bırakın bir Müslüman’ın, bir insanın bile ağzına almayacağı üsluptur. Ben aynı üslupla bunlara cevap vermeyeceğim” diye konuştu.

Halka sağduyu çağrısı yapan Demirtaş, “Sizler sağduyulu olun. Saldırı kimden gelirse gelsin, elbette ki kendini savunmak haktır. Ama provokasyonlara karşı da dikkatli olun. Bizlere karşı sadece HÜDA-PAR değil, AKP, MHP, CHP hepsi aynı yerdedirler. Özellikle parti gençliğimiz çok dikkatli olsun, onların amacı gerilim çıkarmak. Birileri sağlanan ateşkesten rahatsız. Bu rahat ortamdan çıkıp gerilim çıkarmak istiyorlar. Bunun içinde bunları kullanıyorlar. Halkımız örgütlü ve disiplinli bir halktır. Bu oyunlara karşı duracak güçtedir” dedi!


ÇINARINSESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.