Bebek ölümleri son 10 yılda düştü

Bebek ölümleri son 10 yılda düştü

Van'da düzenlenen "Bebek Ölümleri İl Değerlendirme Kurul Toplantısında" bebek ölümlerinin son 10 yılda hızla düştüğüne dikkat çekildi.

Van'da düzenlenen "Bebek Ölümleri İl Değerlendirme Kurul Toplantısında" konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, bebek ölümlerinin son 10 yılda hızla düştüğünü söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantı İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu başkanlığında yapıldı.    

Toplantı öncesi konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sünnetçioğlu, "Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlemesine yönelik Sağlık Bakanlığımız tarafından konu ile ilgili çeşitli programlar yürütülmektedir. Bu çalışmalar sonucunda Türkiye'de bebek ölüm hızları son 10 yılda hızla düşerek 2017 yılında binde 9,1'e inmiştir. Bebek ölümlerini bu seviyeden daha aşağıya düşürebilmek için bebek ölümlerine neden olduğu bilinen faktörlere yönelik programları sürdürmek ve ölüme neden olan durumları tespit ederek çözümüne yönelik yeni programları hayata geçirmek önem arz etmektedir. Bu çalışmalar doğrultusunda İlimizde 2018 yılına ait bebek ölümlerinin analizlerini paylaşmak ve yerel düzeyde bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik yeni çalışmaları belirlemek amacıyla, İlimizde Bebek Ölümleri İl Değerlendirme Kurul Toplantısı gerçekleştirmekteyiz." dedi.   Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Tabibi Uzm. Dr. Tuba Duygu Coşkun, 2018 yılı bebek ölümleri ile ilgili sunumundan sonra İl Sağlık Yöneticileri tarafından değerlendirmeler yapılarak,  bebek ölümlerini önlemeye yönelik soru cevap şeklinde kalıcı olarak alınacak önlemler ele alındı.

Toplantıya, Sağlık Hizmetleri Başkanı Âdem Ergioğuz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Büşra Tapan Soğanda, Van İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Başkanları, Başkan Yardımcıları, ilgili Birim Sorumluları, İlçe Sağlık Müdürleri ve Dorsun Odabaşı YYÜ. Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler