Bedvan Muhammedi sevdaya doydu

Bedvan Muhammedi sevdaya doydu

Diyarbakır'ın Çermik ilçesine bağlı Yiğitler Köyü Güney Mezrasında (Aşağı Bedvan) düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine yediden yetmişe bütün köy halkı katıldı.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Çermik Köprü-Der tarafından Yiğitler Köyü Güney Mezrasında (Aşağı Bedvan) düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine köy halkının tamamının katıldığı gözlendi.

 

Etkinlikten saatler önce köy meydanını dolduran Peygamber Sevdalıları, öğle namazını köy camisinde kıldı. Etkinliğe dışarıdan gelen misafirleri evlerinde ağırlayarak yemek ikramında bulunan peygamber sevdalısı köy halkı, daha sonra misafirlerle birlikte tekrar Kutlu Doğum meydanına geçti.

 

Kutlu Doğum etkinliği saat 13.00'da Hasan Çakmak'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Mehmet Akarsu ve Ersin Aslan Kürtçe mevlüt okudu. Katılımcılar mevlüde salavatlarla eşlik etti.

 

Mevlüt'ten sonra sahne alan Çermik Kız İlahi grubu birbirinden güzel ilahilerle kitleye duygulu anlar yaşattı.

 

Mahmut Akgül ve Muzaffer Karavil'in birer konuşma yaptığı etkinliğe katılan Peygamber Sevdalıları, köy meydanını salavat ve tekbirlerle inletti.

 

"Memleketimiz peygamber sevdasının rengini yansıtmakta"

Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Mahmut Akgül peygamber sevdasının gittikçe yaygınlaştığını belirterek, "Allah'a (cc) şükürler olsun ki bizleri peygamber sevgisiyle mükâfatlandırdı ve bu meydanda topladı. Peygamber sevdası günbegün artarak devam etmekte, şehirlerimiz, ilçelerimiz hatta köylerimiz peygamber sevdasının rengini yansıtmaktadır" dedi.

 

Peygamberin Sünneti Seniyye'sine bağlılığın insanı üstün kılacağını ve insana güven vereceğini belirten Akgül, "Peygamberimizin hendek kazarken verdiği müjde daha sonra gerçekleşmiş ve sahabeler Bizans ve Sasani topraklarını fethetmişlerdir. Yine İslam'ın yaygınlaşmasıyla Peygamberimizin müjdesi gerçekleşmiş ve Sana'dan Havramevt'e kadar giden bir kadın Allah (cc)'tan başka kimseden korkmaz hale gelmiştir" diye konuştu.

 

Mahmut Akgül'ün konuşmasından sonra Çermik İlahi grubu birbirinden güzel ilahilerle etkinliğe renk kattı. Etkinliğe katılanlar ilahilere nakarat ve tekbirlerle eşlik etti.

 

"Evlerimizden peygamberin sünnetine aykırı ne varsa kaldıralım"

Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan Muzaffer Karavil, peygamberin sünnetini takip etmenin önemine değinerek, "Hz Muhammed (S.A.V) bugün burada olsaydı hepimiz onu kendi evimize misafir etmek isterdik. Kendisi bugün aramızda yok. O'nun sünnetini yaşayıp kendi evlerimizi onun sünnetiyle dolduracağız. Resulullah (S.A.V) evimize gelseydi, O'nun görmesini istemediğimiz ne varsa evimizden kaldıracağımız gibi bugün de O'nun sünnetine aykırı ne varsa bunları kaldıralım" şeklinde konuştu.

 

Program Ekrem Moğul hocanın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (Veysi Buran - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler