Belarus Cumhurbaşkanı Lukashenko, artan olaylar nedeniyle Rusya'dan yardım istedi

Belarus Cumhurbaşkanı Lukashenko, artan olaylar nedeniyle Rusya'dan yardım istedi

Belarus başkenti Minsk'te, 26 yıldır ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko'nun yeniden seçilmesini protesto etmek için düzenlenen gösteriler devam ediyor.

Geçen pazar günü yapılan seçimlerden galip ayrılan ve ülkeyi 26 yıldır yöneten Alexander Lukashenko, istifasını isteyen gösteriler artarak devam ederken, ülkeyi saran kaotik durumu müzakere etmek üzere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Halk arasında yönetimine karşı artan öfke ve baskı karşısında zor günler geçiren Belarus Cumhurbaşkanı, telefonla görüştüğü Putin'den yardım talebinde bulundu.

Kremlin'den konuya dair yapılan açıklamada, Lukashenko ve Putin'in telefonla görüştükleri doğrulanarak duruma "hızlı bir çözüm" bulunacağı konusunda iki ülke arasında anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Hükümet yetkilileriyle yaptığı müzakerede Lukashenko, Belarus'a yönelik saldırganlığın arttığını, bu yüzden Rusya Devlet Başkanı Putin ile temas kurmaları gerektiğini ve bu durumun sadece Belarus için bir tehdit olmadığını belirtti.

Lukashenko, Belarus'un "dış müdahale" ile karşı karşıya bulunduğunu ve iki ülkenin ekonomilerini ve ordularını birbirine bağlayan bir "birlik devleti"ne ihtiyaç olduğunu söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.