Belçika mülteci kotasını Suriyeli Hristiyanlardan yana kullanmış

Belçika mülteci kotasını Suriyeli Hristiyanlardan yana kullanmış

Belçika'nın eski Göç ve Mülteci Bakanı Theo Francken'in, ülkesinin mülteci kotasını Suriyeli Hristiyanlardan yana kullandığı ortaya çıktı.

Belçika Göç ve Mülteci Bakanı Maggie de Block, selefi eski Göç ve Mülteci Bakanı Theo Francken'in, ülkesinin mülteci kotasını Suriyeli Hristiyanlardan yana kullandığını söyledi.

Francken'in, Müslümanlara değil, sadece Hristiyan Suriyelilere yardım ettiğini söyleyen Block, "Francken'in mülteci kotasını sadece Orta Doğu'dan gelen Hristiyanlara yönelik kullanmasını kınıyorum. Eski Göç ve Mülteci Bakanı kendini masum gösteriyor. Bir politikacı kimin savunmasız olup kimin olmadığını belirleyemez. Orta Doğu'da sadece Hristiyanlara insani vize vermek ayrımcılıktır." dedi.

Konuşmasında, insan kaçakçılığı yapan Flaman Mechelen kenti Belediye Meclis Üyesi Türkiye kökenli Süryani asıllı Melikan Kucam'a da değinen Bakan Maggie de Block, "Suriye, Irak ve komşu ülkelerdeki çatışma bölgelerinden insanların insani vize ile seyahat etmelerine izin vermek için 2 bin ile 10 bin Euro kazanan Melikan Kucam gibi davranıp yeni bir vize skandalına imza atmayacağım." ifadelerini kullandı.

Anvers savcılığı, Flaman Mechelen kenti Belediye Meclis Üyesi Türkiye kökenli Süryani asıllı Melikan Kucam için insan kaçakçılığı nedeniyle soruşturma açmıştı. Kucam'ın, göçmenlere 350 Euro'luk vizeleri 10 bin Euro'ya sattığı ortaya çıkmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler