Belçikada Aşura Etkınliği

Belçikada Aşura Etkınliği

Belçikanın Antwerpen kentinde bulunan El Gazali Cami Cemiyetinde Aşura günü ve Hz. Hüseyinin Şehadet yıldönümü münasebetiyle bir program düzenlendi.

BELÇİKA - Programa cami cemaatinin yoğun bir ilgisi vardı.Program ilk olarak Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan Ali Hoca, İmam Hüseyin'in hayatını daha sonra Kerbela vakasını anlattı.

 

Ali Hoca, "Adeta bu günde İslam ümmetinin ve tarihin gelecekteki akışı belirlenecekti. Öz Muhammedi İslam'ı yaşamak isteyenlere, İslam adı altında zulüm ve fiska dayanan nizamların sunduğu saptırılmış islam'ı yaşamak isteyenlerin safları birbirinden ayrılacaktı. Ve bu iki çizgi ve yolun birbirinden farklı olduğunu anlamakta güçlük çekenler alternatifi olmayan iki, zıt yoldan birini seçmek zorunda kalacaklardı. Bunun gerçekleşmesi için İslam beldelerini uyandıracak bir şok lazımdı. Bir İlahi kan ve sağlamlığından şüphe edilmeyen bir hareket lazımdı.
İşte Huseyni kıyam, sönmeye yüz tutmuş islam çırasını yeniden nurlandırmak islam ağacının kurumasını önleyecek bir hareket idi." dedi

 

El Gazali İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle devam eden program son olarak Hz Hüseyine hitaben okunan şiir ile son buldu. (Adem Güneş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler