Belçika'da bayram iklimi

Belçika'da bayram iklimi

Ramazan Bayramı Belçika El Gazali Camii'nde kılınan Bayram Namazının ardından yapılan bayramlaşma merasimiyle kutlandı.

BELÇİKA - Belçika'nın Antwerpen kentinde bulunan El Gazali Eğitim Kültür Derneği Ramazan Bayramı münasebetiyle, çoğunluğunu Türkiyeli vatandaşlar ve Irak Kürdistanı'ndan Kürtlerin oluşturduğu çeşitli ülkelerden Müslümanların bir arada olduğu bir bayramlaşma merasimine ev sahipliği yaptı.

 

Cami imamı Molla Abdurrahman Ortaç, Bayram Namazı öncesinde hem Kürtçe hem de Türkçe olarak bir sohbet verdi. Sohbetinde Müslümanların dünyadaki şu an ki durumunun gözler önünde olduğuna dikkat çeken Ortaç, bu durumun Müslümanların vahdetinin gerekliliğini ortaya koyduğuna vurgu yaptı. Yoğun katılımın olduğu camide, sohbetin ardından Bayram Namazı eda edildi.

 

Kılınan namazın ardından cemaat sokağa kadar uzayan bir sıra halinde bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından Müslümanlar gruplar halinde evlerde verilen ikramlara iştirak ederek bayram coşkusunu yaşamaya devam etti.

 

Bunun yanı sıra Suudi Arabistan'ı baz alarak Ramazana Türkiye'den bir gün sonra başlayan çok sayıda ülke, Suudi Arabistan'ın bayramı Perşembe günü olarak belirlemesiyle bayram yaptı. Çeşitli ülkelere ait bir çok caminin dolduğu ve bayramlaşmaların yapıldığı görüldü. (Abdurrahman Ekinci-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.