Belçika'da bayram iklimi

Belçika'da bayram iklimi

Kurban Bayramını memleketlerinden uzak idrak eden Müslümanların Belçika'daki buluşma yerleri camiler oldu. Bayramlaşma merasimlerinin Anvers kentindeki duraklarından biri de El Gazali Camii idi.

BRÜKSEL - Tüm dünyada olduğu gibi Belçika'da yaşayan Müslümanlar da bayramı coşku ile karşıladı. Sabahın erken saatlerinde camilere toplanan Müslümanlar, bayram namazını eda ederek bayramlaştı.

 

Anvers' teki El Gazali Camii'nde bir araya gelen Müslümanlar, bayram namazını eda ettiler, tekbir ve salâvatlar getirdiler. El Gazali Cami imamı Abdurrahman Ortaç, verdiği bayram hutbesinde, kurban bayramı ve Allah yolunda kurbanlar vermenin önemine değindi. "Allah Hz. İbrahim'den oğlunu kurban etmesini istedi, o da 'Ya Rabbi evladım sana kurban olsun' dedi. Bu gün Allah bizden sadece malınızı kurban etmemizi istiyor. Eğer biz malımızı onun yolunda kurban etmezsek işte o zaman imtihanımızı kaybetmiş oluruz." diyen Ortaç Hoca, Hz. İbrahim ve Habil-Kabil'in kıssasını aktardı.

 

Namazın akabinde Müslümanlar sıralar halinde bayramlaştı. Bayram namazlarından sonra ev davetleri geleneği bu bayramda da uygulandı. Bayramlaşmanın akabinde hayırsever Müslümanlar, camii cemaatini gruplar halinde evlerine davet ederek yemek ikramında bulundu. (Abdurrahman Ekinci - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.