Belçika'da İslamofobik Vakalarda Artış

Belçika'da İslamofobik Vakalarda Artış

Belçika Müslüman Hakları Platformu, Müslümanlara yönelik şiddetin 2013 yılında artış gösterdiğini açıkladı.

BRÜKSEL – Merkezi Belçika’da bulunan Belçika Müslüman Hakları Platformu, “Muslim Rights Belgium” 2013 yılında islamofobik eylemleri tanımlayan raporunu yayımladı.

Müslümanlara yönelik şiddetin 2013 yılında artış gösterdiği kaydedilen raporda özellikle müslüman bayanlara yönelik şiddette de  artış gözlemlendiği açıklandı.

Rakamlar ve tespitler endişe verici
Yayınlanan rapora göre; Müslüman erkekler, yüzde 29,5 dolayında İslamofobik saldırıların kurbanı olurken Müslüman bayanlarda bu oran yüzde 70’e çıkıyor. Saldırılara maruz kalanların yarısı 18 ila 29 yaş arası iken yüzde 36’sı ise 30 ila 49 yaş sınıfını oluşturuyor.

İslamofobik  saldırılarla ilgili rakamlar veren Muslims’ Rights Belgium; Eğitim ve öğretim alanında 193 saldırı, profesyonel hayatta 172 saldırı, hizmet alanında 121 saldırı, kültür ve medya alanında 105 saldırı ve özel ilişkilerde 99 saldırının gerçekleştiğini kaydetti.

Raporun özetinde; Çalışmanın, İslamofobiyi tanımlamak ve topluma karşı oluşturduğu riskler için kamuoyunu uyaran ve bilgilendiren etkin bir bilgi aracı olduğu bildirildi. Aynı zamanda kurumun Avrupa’daki kurumlara ve aktör siyaset adamlarına, islamofobiya’ya karşı yapıcı önerilerini ve tavsiyelerini sunmakta olduğu belirtildi. (Erdal Aslan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.