Belçika'da ölü sayısı 34’e yükseldi

Belçika'da ölü sayısı 34’e yükseldi

Belçika’nın başkenti Brüksel'de yaşanan patlamalarda ölenlerin sayısı 34’e yükseldi.

Brüksel Zaventem Havalimanında meydana gelen iki patlama ile Maelbeek Metro İstasyonunda yaşanan patlamada ölenlerin sayısı artıyor. Yetkililerin yaptığı son açıklamalara göre patlamalarda en az 34 kişinin öldüğü ve 136 kişinin yaralandığı belirtildi.

Zaventem Havalimanında yaşanan iki patlamada 14 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı belirtilirken, Maalbeek Metro İstasyonundaki patlamada da 20 kişinin öldüğü ve 55 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Brüksel havalimanındaki patlamaların ardından Belçika'nın tamamında güvenlik alarmı seviyesi en yüksek olan 4'e çıkarıldı.

Öte yandan La Loi Caddesi'ndeki patlamanın ise şüpheli bir paketin kontrollü olarak imha edilmesinden kaynaklandığı açıklandı.

Brüksel'de art arda meydana gelen patlamaların ardından Belçika Başbakanı Charles Michel yaptığı açıklamada, "Bugün ülkemiz için kara bir gün. Soğukkanlı ve dayanışma içinde olmalıyız." dedi.

Brüksel Savcısı ise patlamalara ilişki yaptığı açıklamada, havalimanındaki patlamalardan birinin intihar saldırısı olduğunu söyledi.

Avrupa’nın merkezinde yaşanan patlamalar sonrası Brüksel'e tüm uçuşlar iptal edilirken, Zaventem Havalimanı’nda meydana gelen patlamalardan dolayı buraya inmesi planlanan uçaklar da Hollanda’ya yönlendirildi.

Yaşanan saldırılar sonrası Avrupa ülkelerinde büyük panik yaşanırken Fransa'da da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Ayrıca Almanya, en büyük havaalanı Frankfurt Havalimanı’nda da güvenlik önlemleri artırdı.  (İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.