Belçika’daki Cami yakan kişiye 27 yıl hapis cezası verildi

Belçika’daki Cami yakan kişiye 27 yıl hapis cezası verildi

Belçika’nın Anderlecht şehrinde 2012 yılının Mayıs ayında Şiilerin Rida camisinin yakılması sonucu, cami imamının hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili gözaltına alınarak yargılanan bir şahıs, mahkeme tarafından 27 hapis cezasına çarptırıldı.

2010 yılında meydana gelen cami yakma olayında yangını söndürmeye çalışan 4 coçuk babası cami imamı Abdellah Dahdouh yangın dumanından zehirlenerek hayatını kaybetmişti.

Olay yerinde yakalanan 35 yaşındaki Rachid El Boukhari, yargılandığı mahkemede savcı, zanlının terörist olarak ceza almasını istemişti.

Brüksel mahkemesi 6 aralık gününde aldığı kararda, El Boukhari’yi kundakçılıktan ve adam öldürmeye teşebbüsten  27 yıl hapis cezası almasına karar verdi. Mahkeme El Boukhari’nin bu suçu tek başına planladığını ve camiyi yakmasının sebebinin ise, Suriye’deki ölen insanların sorumlularının Şiilerin olduğunu düşünmesi olduğı belirtildi.

Brüksel mahkemesi suçlunun hiç bir örgüt ve cemaatle bağlantısının olmadığını ve  aşırı dindar birisi olmadığını açıkladı. (Enes Suiçer-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.