Belçika'nın Antwerpen kentinde Şehitleri anma programı

Belçika'nın Antwerpen kentinde Şehitleri anma programı

Belçika'nın Antwerpen kentinde bulunan El Gazali Cemiyeti tarafından şehitleri anma programı düzenlendi.

BELÇİKA - Antwerpen kentinde bulunan El Gazali Cemiyeti tarafından şehitleri anma programı düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Muhammed Fatih Hoca şehitlerin hayatlarından kesitiler aktardı. Programda şehitlerin hayatlarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan programda El Gazali İlahi Grubunun okuduğu ilahi ve ezgiler duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
Programdaki konuşmasında şehitlerin hayatlarından ve şehitlerinin kanın bereketinden bahseden Fatih Hoca, İslamın ilk şehidleri olan Sümeye ve Yasirin kanlarının bereketinin bir anda Mekke'den taştığını Habeşistan'a , Medine'ye, Hicaza ve yüzyıl geçmeden Afrika'nın batısından Çin Seddi'ne kadar ulaştığını ifade etti.

 

İslami davanın bereketini şehidlerin kanının oluşturduğunu ifade eden Fatih Hoca, "Sümeyye ve Yasir adım adım şahadete giderken Mekke'nin ileri gelen müstekbirleri onların kanının kendi sonlarını getireceğini bilmiyorlardı.Yezit, Hz. Hüseyin'in kanının kendisinin sonunu getireceğini bilmiyordu. Yezidin sonunu getireceğini bilmiyordu. Aradan asırlar geçmiş şehadetin renk verdği coğrafyalar çoğalmıştır. 1925'te Şeyh Said ve yarenleri can verdiğinde herkes İslami mücadelenin yenilgi ile sonuçlandığını sanmıştı. Ancak aradan 55 yıl geçmiş İmam Humeyni (r.a) bir devrim yaptığında 'Bizim devrimimizin temelinde Şeyh Said Efendinin ve arkaşlarını kanı bulunmaktadır 'demiştir." İfadelerini kullandı.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.