Belediye araçlarını engelli vatandaşların hizmetine sunduk

Belediye araçlarını engelli vatandaşların hizmetine sunduk

​3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen farklı etkinliklerde engellilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, belediyenin araçlarını engellilerin hizmetine sunduklarını belirtti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’te de farklı etkinliklerle kutlandı.

Ahmet Eren Uygulama Okulu’ndaki engelli öğrencileri oyun parkına getiren Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, burada çocuklarla sohbet etti, oyun oynadı ve kendilerine çeşitli hediyeler dağıttı.

Daha sonra Artık Saklanmak İstemiyorum Derneği (ASİBED) üyelerini ziyaret eden Tanğlay, istek ve sıkıntılarını dinledi. Bitlis Belediyesi olarak engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Tanğlay, belediyenin araçlarını engellilerin hizmetine sunduklarını söyledi.

Tanğlay, “Bitlis coğrafya olarak engebeli ve zor bir memlekettir. Engelli vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için çalışmalar yürüttük. Kaldırımları özellikleri engelli vatandaşların rahatça kullanmasına dikkat ederek inşa ettik. Ne zaman engelli bir vatandaşımız bir yere gitmek isterse belediyeyi arıyor bizlerde kendisini aracı gönderiyoruz. İstediği yere kadar götürüp işlerini bitirdikten sonra geri getirip evlerine bırakıyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Belediye başkanı olarak onların hayatlarını kolaylaştırmak için elimden gelen tüm çabayı gösterdim, göstermeye de devam edeceğim.” dedi.

Kendilerine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Artık Saklanmak İstemiyorum Derneği Başkanı Bayram Tutkaç, engellilerin sadece yılda bir defa değil, her zaman hatırlanması gerektiğini belirterek, ziyaretten dolayı Belediye Başkanı Tanğlay’a teşekkür etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.