Belediye Meclisinde Ak Parti, CHP kavgası

Belediye Meclisinde Ak Parti, CHP kavgası

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Ocak ayı toplantısında CHP’li Meclis Üyesi Reşat Oktay ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel arasında tartışma yaşandı. Türel kimseden korkularının olmadığını belirterek, "Bu yola beyaz kefenlerimiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Ocak ayı toplantısında CHP’li Meclis Üyesi Reşat Oktay ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel arasında tartışma yaşandı. Büyükşehir Meclisi’nin Ocak Ayı toplantısında bir önceki meclis tutanaklarının okutulmasına müsaade edilmemesi sonucunda bir meclis üyesinin alınan kararları mahkemeye taşıyacağı, bakanlıklara şikayet edeceğini söylemesi üzerine ‘Biz bu yola beyaz kefenlerimizle çıktık. Kimseden Korkumuz yok” dedi. Başkan Türel “Biz bunların hesabını bugüne kadar verdik, elli kere daha veririz. Bu işlerden korkacak olsaydık bu yollara çıkmazdık. Abdestimizden şüphemiz yok. İsteyen kararlara kaşe vurur, ister imza atar. Bunların hepsi herkesin kendi sorumluluğundadır” dedi.  

 

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı meclis toplantısında CHP’li Büyükşehir Meclis Üyesi Reşat Oktay, bir önceki meclis kararlarının okutulmasına istedi. Karar özetlerinin okutulmaya başlanmasıyla birçok meclis üyesi dışarı çıkması üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu duruma müdahale ederek kararların okunmasını engelledi. Başkan Menderes Türel, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şahsi kaprisler ile kaybedecek bir dakikası bile olmadığını söyleyerek, “Meclis gündeminin okutulmasına yönelik bir hüküm veya yönetmelik yoktur. Biz bu konuyla ilgili incelemeleri yaptık. Diğer Büyükşehirlerdeki meclis üyesi arkadaşlar ile konuştuk öyle bir uygulama yok. Bizde teamül diye bugüne kadar okutuyorduk, ancak kötü niyetli kullanıldığını görünce müdahalede bulunarak, meclise bir saniye bile vakit israfı yaptırmam.” ifadelerine yer verdi.

 

Bu yola beyaz kefenleri ile çıktıklarını ve kimseden korkularının olmadığını dile getiren Başkan Türel, “Bu iyi niyetli bir yaklaşım değildir,  meclisin vaktini kişisel kaprislerle gasp etmektir. Ben buna müsaade etmem. Sizde istediğiniz yere şikayet edersiniz. Biz buralara beyaz kefenleri giyerek geldik “ dedi.Amaçlarının Büyükşehir Meclisinin en iyi ve en verimli çalışması oluğunu dile getiren Türel “ Amacımız meclisin en iyi, en verimli şekilde çalışmasıdır. Ben bu verimliliğin olmadığını gördüğümde, geldikten sonra müdahale etme hakkına sahibim. Bu kararla ilgili Reşat Bey yargıya gideceğini söylüyor, istediği yere gidebilir. Biz bunların hesabını bugüne kadar verdik, elli kere daha veririz. Bu işlerden korkacak olsaydık bu yollara çıkmazdık. Ondan dolayı abdestimizden şüphemiz yok. O yüzden isteyen şikayetini yapar, boyunun ölçüsünü alır, ister dışarıda oturur, ister dışarıda çayını içer. İster kaşe vurur, ister imza atar. Bunların hepsi herkesin kendi sorumluluğundadır” şeklinde konuştu

 

 Mecliste alınan kararlar nedeni ile meclis üyelerinin daha sonra yargılanacağı iddiaları ve Reşat Oktay’ın hakkında açılan bir soruşturma nedeni ile meclis kararlarına imza atmayacağını söylemesine değinen Türel, “ Ufacık bir ifade verme korkusu olan arkadaşlar, kimse kusura bakmasın bu meclisin vaktini işgal ediyorsa bu sıralarda oturmaya hakkı yoktur. Bende senelerce her soruşturmaya ifade verdim, görevime en iyi şekilde devam ettim. Allah şükürler olsun hepsinden de aklandım. Bunlardan korkuyorsanız bu işleri yapmayacaksınız.” dedi.Bugüne kadar kötü bir niyetle karşılaşılmadığı için detaylı bir inceleme yapılmadığını belirten, Başkan Türel, şöyle konuştu: “Meclis başkanın aynı zamanda bir sorumluğu vardır. Meclisin en iyi, en verimli şekilde çalışmasıdır. Ben bu verimliliğin olmadığını gördüğümde, geldikten sonra müdahale etme hakkına sahibim. Bu kararla ilgili Reşat Bey yargıya gideceğini söylüyor, istediği yere gidebilir. Biz bunların hesabını bugüne kadar verdik, elli kere daha veririz. Bu işlerden korkacak olsaydık bu yollara çıkmazdık ‘’ ifadelerini kaydetti.  ( Necmi Durmazer-İLKHA )

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.