Belediye temizlik işçilerinden gelişi güzel atılan çöplere tepki

Belediye temizlik işçilerinden gelişi güzel atılan çöplere tepki

Kozluk’ta Belediyesi temizlik çalışanları, cadde ve sokaklarda çöp konteynırları bulunmasına rağmen çöpleri gelişi güzel sokağa atanlara tepki göstererek daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Batman’ın Kozluk ilçesinde cadde ve sokaklara çöp konteynırları bırakılmasına rağmen mahalle sakinlerinin çöplerini gelişi güzel bir şekilde caddeye atmasına tepki gösteren Belediye çalışanları, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya ve çevrelerini temiz tutmaya davet ettiler.

İlçede, özellikle de bazı mahallelerde çöplerin konteynerlere atılması hususunda duyarsız davrananların olduğunu belirten temizlik işçisi Orhan Acar, kimi vatandaşların ise yığınla getirdikleri çöplerini ulu orta yolun ortasına attığını söyledi.

Yaşanan bu durumun hem görüntü kirliliğine sebep olduğunu hem de halk sağlığını tehdit ettiğini belirten Acar, takınılan tavrın belediye çalışanlarının da tepkisine neden olduğunu söyledi.

“Bizi arasınlar çöplerini gidip bulunduğu yerden alacağız

Söz konusu durumun ilçelerine yakışan bir durum olmadığını, çevre temizliği noktasında hassas ve daha duyarlı olunması gerektiğini söyleyen Acar, konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz ne zaman çöpleri temizlemeye gelsek yığınla, gelişi güzel atılmış, etrafa dağılmış çöp yığınlarıyla karşılaşıyoruz. Konteynırlara bakıyoruz çoğu zaman boş. Çöpler konteynırın hemen yanı başına atılıyor. Bu durum hem görüntü kirliliğine neden oluyor hem de halk sağlığına zarar veriyor. Başıboş hayvanlar da dağılmış çöpleri karıştırıyor ve daha da dağıtıyor. Özellikle yaz aylarında çok kötü kokuya sebep oluyor. Yoldan geçen kimi vatandaşlar da bu durumdan dolayı rahatsızlıklarını ifade ediyorlar. Eğer ki vatandaşlarımızın yığınla birikmiş çöpleri varsa ve bu çöp konteynıra sığmazsa yere atmasınlar, bizi arasınlar. Biz, çöplerini gidip bulunduğu yerden alacağız. Bu şekilde çevremizi temiz tutmuş olacağız. Vatandaşlarımızı bu konuda hassas davranmaya ve çevre kirliliğine neden olabilecek davranışlara mahal vermemeye davet ediyoruz.” diye konuştu.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler