Belediyeden para alıyorlar ama ortada yoklar

Belediyeden para alıyorlar ama ortada yoklar

Diyarbakır Kayapınar İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, belediyeden maaş aldıkları halde işe gelmeyen personellerle ilgili işlem yapacaklarını söyledi.

Diyarbakır Kayapınar İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, basın mensuplarıyla kahvaltılı programda bir araya geldi.

Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Kılıç, vatandaşlarla bir araya gelip, şehrin geleceğiyle ilgili projeleri uygulamaya geçirmek istediklerini söyledi.

Kılıç, "Belediyecilikle ilgili kim ne söz söyleyecekse dinlemeye hazırız. Kapımız herkese açık. Bizim için her fikir önemlidir. Bir aylık süre içerisinde ekiplerimiz kırsaldaki tüm köyleri dolaştı, yerinde incelemelerde bulundu. Şehir merkezlerinde yeni yapılaşan yerleri dolaştık. Onlarla ilgili sıkıntıları topladık ve projeler ürettik. İlçedeki 34 köye taziye evi yapacağız, projeleri bitti. 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak kadın ve gençlik yaşam merkezi yapacağız. Dezavantajlı kesimlerimiz bu hizmetlerden ücretsiz faydalanabilecek. İlçede engelli, bakıma muhtaç ne kadar kişi varsa onları dolaştık ve taleplerini topladık. Onların tüm bakımlarını belediye olarak biz üstleniyoruz." dedi.

"Çocukları uyuşturucuya karşı korumak zorundayız"

Birkaç gün sonra engelli yaşam merkezi açılışını yapacaklarını dile getiren Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Şehrin hem üstyapısı hem de sosyal politikalarıyla ilgili projelerimiz bitti. Dezavantajlı olan Peyas ve Huzurevleri mahallelerimiz var. Oranın sokaklarının bakım ve üstyapı çalışmalarını yapacağız. Aynı zamanda orada okuyan öğrencilerimiz var. Onlara yönelik kuracağımız ETÜT merkezlerinde hafta sonları akademik kurslar vereceğiz. Dün okul aile birliği başkanları ve eğitimci kadromuzla bir toplantı yaptık. Şehirde uyuşturucu kullanma yaşı 12'ye kadar düşmüş durumda. Bununla mücadele etme kararı aldık. Çocukları uyuşturucu veya bağımlılık yapan maddeye karşı korumak zorundayız. Kayapınar Belediyesi olarak borcu olmayan, geliri fena olmayan bir belediyeyiz. Bu gelirleri hükümetin de destek olacağı maddi imkânları kullanarak vatandaşa sunmak istiyoruz."

Kılıç, şehrin imarıyla ilgili çalışmaları olduğunu ifade ederek, "Şehrin imarıyla ilgili bir toplantı yaptık. İş adamlarımızı, müteahhitlerimizi, imarla ilgili derneklerimizi de davet ettik. Onların sıkıntılarını dinledik. 'Beraber, çözüm odaklı çalışalım.' dedik. Onlara 'Şehrin geleceği, imarıyla ilgili projeler ortaya konacaksa gelin birlikte çalışalım. Bizim kapımız herkese açık.' dedik. Birlikte çalışalım diye komisyon oluşturduk." şeklinde konuştu.

"Her okulun etrafına muhakkak gözlemci koyacağız"

Öğrencilerin güvenliği için bütün okulların etrafına gözlemci bırakacaklarını belirten Kılıç, "Bir tane çocuğumuz uyuşturucu müptelası olursa bunun sorumluğunu kendimde ve ekibimizde görüyoruz. Öğrencilerimize bununla ilgili seminerler planlıyoruz. Okul önlerindeki güvenlik tedbirlerini artırıyoruz. Okul aile birliği başkanlarıyla görüştük. Her okulun etrafına ders saatleri boyunca muhakkak gözlemci koyacağız. Okulun etrafında sıkıntılı tipler varsa emniyet birimlerine bildirildiğinde müdahale edilecek. Biz caydırıcı unsurları devreye sokuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Birçok çalışan örgüt mensubu"

Kendilerinden önce hizmet odaklı çalışılmadığını ve belediye harcamalarının tamamının personellere gittiği bilgisini veren Kılıç, şunları söyledi: "Bütçeyi kontrol ettiğimde yaklaşık 150-200 trilyonluk bütçe oluşturulmuş. Hizmete ayrılan kısım 40 trilyon civarında. Biz ise farklı bir şey oluşturuyoruz. Hizmete yönelik bütçe yapacağız. 40 trilyon değil, 200-250 trilyon gibi bir meblağ düşünüyoruz. Gelen para aylık olarak gider gözüküyor. Dolayısıyla hizmete ayrılacak bir şey yok. Çalışanların sorgulamasını yapıyoruz, birçoğu örgüt mensubu. Bu vakte kadar terör örgütüyle iltisaklı olduğunu tespit ettiğimiz kişilerin işine son verildi."

"4-5 gün işe gelmeyenler var"

720 taşeron işçinin sözleşmesini feshettiklerine değinen Kılıç, "Evine ekmek götüren, gerçekten sadık bir şekilde çalışan, başka saiklerle hareket etmeyen hiç kimseye dokunmayız. Birçoğunu gördük, işe gelmiyor. Orada kayıtlı örgüt mensubu ama alanda yok, bulamıyoruz. Nerede olduğu belli değil. 4-5 gün işe gelmeyenler var, tutanak tutuyoruz. Belediyeden para alıyor adam ortada yok. Onlarla ilgili işlemler olacak. Önce açığa alıyoruz daha sonra devamı gelecek." dedi.

Açıklamanın ardından görüştüğümüz Kılıç, duvarlarında oluşan çatlaklar nedeniyle bir süre önce boşaltılan ve tahrip edilmiş sınıflarında içki şişelerinin olduğu Nazime Tatlıcı İlkokulu ile ilgili gerekli işlemleri yapacaklarını söyledi.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.