Belediyeler kamu kaynağı kullanarak hizmet üreten kuruluşlardır

Belediyeler kamu kaynağı kullanarak hizmet üreten kuruluşlardır

Valiler kararnamesiyle Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Mehmet Emin Bilmez, belediyelerin halkın hizmeti için var olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Valililer kararnamesiyle Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevine atanan Mehmet Emin Bilmez Van Büyükşehir Belediye binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Bilmez, kendisinden önce valilik ve belediye başkanlığı görevinde bulunan Murat Zoroğlu ve Vali yardımcısı Sinan Aslan'a teşekkür ederek, 3 Ocak itibariyle göreve başladığını belirtti. Bilmez, "Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini de inşallah mart ayı sonuna kadar yürüteceğim. Bu zaman aralığında kentimizin kötü olaylarla değil turizmle, doğal güzellikleriyle anılması için çalışacağız. Belediyeler kamu kaynağı kullanarak hizmet üreten kuruluşlardır. Belediyelerimiz her alanda ürettiği hizmetlerle vatandaşın hayatına dokunduğu için bizde en iyi şekilde bu görevi yürütmenin gayreti içerisinde olacağız." dedi.

Vali Bilmez açıklamasında belediyenin halka hizmet yeri olduğunu ve halka güler yüzle hizmet vereceğini söyledi. Bilmez, "Hizmetlerine ulaşmada, herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklar. Her zaman hizmeti güler yüzle alacaklar. Devletimiz tarafından vatandaşa hizmet üretmek için gönderilen her kuruş bu uğurda harcanacaktır. Önceki dönem Büyükşehir Belediyesinin kaynakları, terör örgütlerine veya terör bağlantılı kuruluşlara aktarılıyordu. Görevlendirme yapıldıktan sonra son iki yıldır gönderilen her kuruş vatandaşa hizmet olarak dönüyor. Biz bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağız. İnşallah bu dönem içerisinde hayırlı hizmetlere imza atarız." ifadelerini kullandı.  

Daha önce Van’ın Muradiye ilçesinde 4 yıl Kaymakamlık görevi yürüttüğünü anımsatan Bilmez Van’ı çok iyi tanıdığını ifade ederek şunları söyledi:

"Van’ı, köyü ile merkezi ile çok iyi biliyorum. Bunun yanında demokratik yapısını da çok iyi biliyorum. 4 yıl Van’da görev yaptım. İnşallah hep birlikte bundan sonra da Van’ı yönetmeye çalışacağız. Van, huzuruyla, kardeşliğiyle, üretimi ile gündem olması gereken bir şehirdir. Van’ın terör ve operasyonlarla anılması kesinlikle Van’ın hak ettiği bir durum değildir. Van bölgesinin cazibe merkezidir. Van’daki üretilecek katma değer, üretilecek güzellik çevresine de olumlu katkı sunar. Olumsuzluklar da maalesef olumsuz etkiler. Vanlı hemşerilerimiz birlikte ile Van’ın her mahallesinde, köyünde, sokağında, caddesinde olmaya çalışacağız. Kıt imkânlarımızı en güzel şekilde kullanıp, Van’ımıza hizmet edeceğiz. İlk olarak, birim amirlerimizle bir araya gelerek elimizdeki imkânlara bakacağız. Bir taraftan da bizden talep edilen tüm işlere bakacağız, değerlendireceğiz. Bugünden itibaren gezerek, görerek eksikliklerimizi de en kısa sürede gidererek, devam eden projelerimizi de vatandaşlarımızın hizmetine en kısa sürede sokmaya çalışacağız. Bugüne kadar Van Belediyesinde görev yapmış tüm belediye başkanlarımıza ve kayyumlarımıza, emek veren herkese teşekkür ediyorum.  İnşallah hep birlikte daha güzel, daha müreffeh, daha gelişmiş bir Van için çaba göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.