Belediyelerden iftar ve sahur hizmeti

Belediyelerden iftar ve sahur hizmeti

Ramazan ayında geleneksel hale getirilen sahur ve iftar çadırı uygulamasını bu yıl da sürdüren Haliliye Belediyesi, ilk sahur programını gerçekleştirdi.

Birçok ilde olduğu gibi Şanlıurfa’da da iftar ve sahur çadırları kuran belediyeler, bu programlarını bu yıl da sürdürüyor. Haliliye ilçesinde 3 farklı bölgede iftar çadırı kuran Haliliye Belediyesi, iftar programını Karşıyaka ve Süleymaniye Mahalleleri ile Rabia Meydanı'nda, sahur programını ise sadece Rabia Meydanı'nda düzenleyecek. Ayrıca; Suriye'nin Tel Abyad ilçesinden göçlerin devam ettiği Akçakale'de de iftar çadırı kurulacağı da belirtildi.

Rabia Meydanı'ndaki ilk sahur programına katılarak masaları ziyaret ederek vatandaşlarla görüşen Haliliye Belediye Başkanı Başkan Fevzi Demirkol, "2015 yılı Ramazan Ayı'nın ilk sahurunu Rabia Meydanı'nda misafirlerimizle, dostlarımızla, arkadaşlarımız ile birlikte idrak ettik. Allaha hamd olsun, bizi bugün Ramazan Ayı'nın ilk gününde dostlarımızla buluşturduğu için. Bir hadisi şerifte ‘Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayı” diyor Resululullah. Ümmetin ayının, Ramazan ayının ilk sahurunu birlikte dostlarımızla idrak ettik. Allah bizi, ilçemizi, Urfa'yı, Türkiye'yi ve tüm Müslüman âlemini sağlıklı ve huzurlu nice bayramlara kavuşturmasını temenni ediyoruz.” Diye konuştu.

Demirkol, ayrıca Suriye sınırındaki iç karışıklıklar nedeniyle yoğunluğun yaşandığı Akçakale İlçesi’nde de iftar çadırı açacaklarını belirtti.(İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.