Belediyenin ödemediği 15 milyon lira yüzünden Batman susuz

Belediyenin ödemediği 15 milyon lira yüzünden Batman susuz

Batman'da yaşanan su kesintisiyle ilgili Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir, yaptığı açıklamada belediyenin DEDAŞ'a 15 milyon liralık toplam borcu olduğunu, bu yüzden suların kesik olduğunu açıkladı.

DEDAŞ, belediyenin 15 milyon liralık borcundan dolayı Batman'a su sağlayan su kuyuları ile pompalama istasyonunun elektriklerini kesince şehir susuz kaldı.

Konuya ilişkin Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve muhtarların da katılımı ile su kuyularının bulunduğu alanda basın açıklaması yaptı.

Belediyenin DEDAŞ'a 15 milyon liralık toplam borcunun bulunduğunu belirten Batman Belediye Başkanı Demir, DEDAŞ'ın 3 taksit önerdiğini kendilerinin ise 5 taksit talep ettiklerini ancak taleplerinin kabul edilmediğini belirtti.

Demir, "Belediyeyi 307 milyonluk bir borçla devraldık. Borçlarımızı ödemeye gayret ediyoruz. İller Bankası'ndan kredi almak için başvuruda bulunduk ancak banka bize kredi vermeye uygun olmadığını bildirdi. Bizler de kaynak arayışındayız. DEDAŞ 15 milyonluk borcunu 3 taksitte ödememizi istedi. Yaptığımız inceleme sonucunda ayda en fazla 3 milyonluk ödeme yapabileceğimizi yılbaşından sonra da yeni bir yapılandırma ile elektrik paralarını ödeyeceğimizi bildirdik. Ancak bunu kabul etmeyip şehre su veren pompalarımızın elektriklerini kestiler." ifadelerini kullandı.

Yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağıran Demir, "Elektriklerin hemen verilerek halkın su ihtiyacının sağlanmasına yardımcı olunmasını talep ediyoruz." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.