Belediyenin yapmadığı yolu köylüler yapıyor

Belediyenin yapmadığı yolu köylüler yapıyor

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Abacılar köyü sakinleri, belediyenin yapmadığı bozuk yolları kendi imkanlarıyla onarıyor.

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı bin 500 nüfuslu Abacılar köyünün (Nerip Çilağo) sakinleri, uzun zamandan beri yol konusunda mağduriyet yaşıyorlar.

Yaşadıkları zorlukları ve mağduriyetleri anlatan köy sakinleri, yetkililerin duyarsız kaldığı sorunlarını kısmen de olsa kendi imkânlarıyla çözdüklerini söylediler.

Abacılar köyü Muhtarı Abdulaziz Demir, yol sorunu nedeniyle belediyeye çok kez başvuru yaptıklarını ancak ciddiye alınmadıklarını ifade etti.

Araç sahiplerinin aralarında topladıkları para ile yollarını onarmaya çalıştıklarını belirten Demir, “Belediye başkanı bize söz verdi. Kepçe gönderip virajları düzelteceğini söyledi. Birkaç sefer müracaat ettik ama ilgilenmedi. Abacılar ve Kuyular köyü dolmuş şoförleri kendi aralarında para toplayıp imkânlarıyla birçok virajı düzelttiler. Tabi bu yeterli değil, iktidarın ve belediyenin bunu yapması lazım.” dedi.

Köy sakinlerinden Ali Kurşunlukaya ise bozuk olan yolda trafik kazası yaşanma riskinin oldukça fazla olduğunu dile getirerek, “Yollarda birkaç bozuk viraj var. Araba sahipleri kendi imkânlarıyla bozuk olan bazı virajları kepçe ile düzelttiler. Tabi bu yetersiz, güçleri olmadığı için yol yapımının devamı gelmiyor. Bu virajlarda kaza olma riski çok yüksek. Tek bir araç için geçme hakkı var.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/M. Hüseyin Temel - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.