Belucistan'da operasyon: 30 kişi öldürüldü

Belucistan'da operasyon: 30 kişi öldürüldü

Pakistan'ın Belucistan bölgesinde sınır muhafızları tarafından gerçekleştirilen operasyonda 30 milisin öldürüldüğü duyuruldu, öldürülen milislerin Taliban üyesi olup olmadıkları henüz bilinmiyor

Pakistan sınır muhafızları, sınırdaki Belcistan bölgesinde 30 milisi öldürdü. Sınır muhafızları sözcüsü Han Vasey, Belucistan’ın Kalat ve Huzdar bölgelerinde düzenlenen operasyonda 30’dan fazla milisin öldürüldüğünü açıkladı. Milislere ait 6 aracın imha edildiğini belirten Vasey, 10 güvenlik görevlisinin operasyon sırasında yaralandığını söyledi.

Hedef alınan milislerin son dönemde yolcu trenlerine, güvenlik güçlerine ve bölgenin farklı noktalarına düzenlenen saldırılara karıştıkları açıklandı. 

Ayrıca operasyonda roketatar ve el bombası gibi çeşitli mühimmatın ele geçirildiği belirtildi. Kalat ve Huzdar, Belücistan’ın en hassas bölgeleri olarak kabul ediliyor. Milisler, 10 yıldan uzun süredir, bölgedeki önemli kamu kuruluşları ve güvenlik güçlerine saldırılar gerçekleştiriyor. 

Operasyonda öldürülen milislerin Taliban'dan mı ya da Belucistan'ın bağımsızlığını savunan örgütlerden mi olduklarına dair henüz bir bilgi bulunmuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.