Bengladeş’te bir alim daha şehid edildi

Bengladeş’te bir alim daha şehid edildi

Bangladeş'in laik Hasina yönetiminin Müslüman liderlere yönelik haksız ve zalimane uygulamaları sürüyor. Cemaat-i İslami Hareketinin Genel Sekreteri Ali Ahsan Mücahid'in bu akşam saatlerinde idam edildiği bildirildi.

Bangladeş'in laik yönetiminin Müslüman liderlere yönelik idam kararları ve zalimane uygulamaları devam ediyor. Edinilen bilgilere göre son olarak Cemaat-i  İslami Hareketinin Genel Sekreteri Ali Ahsan Mücahid'in bu akşam saatlerinde idam edildi.

Bangladeş'in laik Hasina yönetiminin Müslüman liderler Abdulkadir Molla, Muhammed Kamaruz Zaman ve Gulam Azam gibi İslam alimlerini idam etmesi henüz tazeliğini korurken, bu gün de Cemaat-i İslami'nin Hareketinin Genel Sekreteri olan Ali Ahsan Mücahid'in, akşam saatlerinde idam edildiği ibildirildi.

Bengladeş Hükümetinin İçişleri Bakanı Esedüz-Zaman Han idam vaktini tam olarak belirtmezken Başkent Dakka’nın Emniyet Müdürü yardımcısı  idam kararının akşam saatlerinde yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Mücahit,Bengladeş’in sözde mahkemelerinde, 1971'de   savaş suçu işlediği iddiasıyla yargılanıyordu.Ali İhsan Mücahit’le birlikte Bangladeş Milliyetçi Partinin (BNP) milletvekili Selahattin Kader Çovduri'nin de  idam edildiği belirtildi.  

Geçtiğimiz günlerde, İngiltere'nin başkenti Londra'da, konuya duyariı Müslümanlar tarafından,  Mücahit hakkında verilen idam kararı protesto edilmiş ve kararın hukuk dışı olduğu vurgulanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler