Beni bağlayıp öldürülmekle tehdit ettiler

Beni bağlayıp öldürülmekle tehdit ettiler

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde kaçırıldıktan sonra bulunan 13 yaşındaki çocuk, öldürülmekle tehdit edildiğini söyledi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 25 Haziran Pazartesi günü kaçırılan 13 yaşındaki Serhat Eraslan'ın bulunduğu belirtildi.

Geçtiğimiz pazartesi günü saat 20.00 sıralarında Ağrı Caddesi'nin Pıra İnzibat Köprüsü olarak bilinen mevkiinde plakası öğrenilemeyen bir araca zorla bindirilmek suretiyle kaçırılan Eraslan, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığına ifade verdi.

Kaçırılma olayını anlatan Eraslan, kendinisini kaçıran kişilerin, hem ellerini bağladıklarını hem de ölümle tehdit ettiklerini söyledi.

Eraslan, "E.A. ve F.A. beni Migros yakınlarında kollarımdan tutup, ağzımı kapatarak ara sokağa soktular. M.A, siyah aracıyla beni almaya geldi ve zorla araca bindirdiler. Araçla mal meydanı tarafına gittik. Yukarıda çimenlik, genişçe bir alana gittik. M.A. bizi bıraktı ve oradan ayrıldı. Ben, F.A. ve E.A. yaklaşık 2-3 saat söz konusu arazide konakladık. Bu evde eşarpla ellerimi bağladılar. Sabahleyin beni kaldırarak, kaçırılan Berzan isimli çocuğun yerini sordular. Ben yerini bilmediğimi söyledim. Sonra bana kızdılar, 'Sen bu çocuğun yerini biliyorsun. Söylemezsen seni öldürürüz.' dediler. Bilmediğimi söyleyince ellerimi tekrar bağladılar ve akşama kadar beklettiler." dedi.

"Bana tokat vurup, ellerimi bağladı"

Söz konusu yerde bir gece beklediğini ve gece saatlerinde el ile ayaklarındaki bağları açarak kaçmaya çalıştığını anlatan Eraslan, şunları kaydetti:

"Kaçmaya çalıştım ancak E.A. beni yakaladı. Bana iki tokat vurdu. Ellerimi tekrar bağladı. Sonraki akşama kadar bekledik, oraya polisin gidebileceğini düşünerek ben ve F.A'u o evin yukarısındaki mülteci evlerine götüreceklerini, orada F.A'un polisi arayarak çocuğu kendisinin kaçırdığını, sadece konuştuğunu söyleyeceğini kararlaştırdılar. M, gece eve gelerek E'a, 'Polisi ara, çocuğun sende olduğunu söyle.' dedi. Daha sonra M, D. teyzemle görüşmüş. D. teyzem, çocuğu polise teslim etmesini söylemiş. E. bunu duyunca 'Ben çocuğu polise teslim etmem. Teslim edersem de 20 yıl ceza yerim, çocuğu öldürürüm.' dedi. Sonra tanımadığım birkaç kişi geldi. E'a, beni Diyadin'e götürmesini, burada saklayabileceklerini, daha sonra öldürebileceklerini söyledi. E. yakalanacağından korktu. Eğer baskın olursa beni öldüreceklerini söyledi. Daha sonra M. isimli başka birisi geldi, benim gözlerimi bağladılar. Bu şahsın evine götürdüler. Bu şahıs E. ile benim polise teslim edilmem yönünde telefonla konuştu."

Şüphelilerin, sabah saatlerinde kendisini polise teslim ettiklerini belirten Eraslan, çocuk yurdunda değil, halasının yanında kalmak istediğini kaydetti.

Kaçırılan Berzan kim?

İddilara göre, Eraslan'ın D. isimli teyzesinin çocuğu olan Berzan, A.R. isimli bir adam tarafından kaçırıldı. A.R, kaçakçılık suçu nedeniyle cezaevinde bulunduğu sırada D, şüphelinin eşiyle gidip, A.R'nin evlerini bu kadının üzerine aldırttı.

Cezaevinden çıkan A.R, durumu öğrenerek, D'in çocuğu olan Berzan'ı kaçırıp, arabayla İran sınırına götürdü. Kaçırılan çocuğun akıbetinin ne olduğu ise bilinmiyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.